De Hokjesvrouw: de wctasvrouw – de chick die echt álles in haar tas heeft zitten

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de wctasvrouw.

Typisch

De wctasvrouw heeft immer een grote tas bij zich. Geen ordinaire boodschappentas, maar een shopper van een of ander duur merk dat ik niet ken (Michael Kors?). Waar ze ook is, om wat voor reden dan ook, ze heeft dat grote ding bij zich. En extra typisch: wanneer ze in een restaurant/bar/club naar de wc gaat, neemt ze die hele tas mee.

Natuurlijke habitat

Ik vermoed dat ze altijd on the road is, vandaar die grote tas. Ze woont in het buitenland, dus zodra ze weer eens een keertje in Nederland is, slaapt ze bij vriendinnen of in hotels.

Pro’s

Tampon nodig? Deo? Een borstel? Geen nood, de wctasvrouw heeft het in haar tas zitten. Super handig, alsof je op pad bent met een wandelende beautycase.

Con’s

Je voelt je een beetje gewantrouwd wanneer je samen met haar in een restaurant zit en zij met tas en al vertrekt naar de wc. Wat denkt ze? Dat je geld uit haar portemonnee gaat jatten? Hállo.

Gegarandeerde quote

“Wacht, het zit ergens in mijn tas.”

Mijn ervaring/aanvaring

Zelf ken ik geen wctasvrouwen, maar ik zie ze geregeld in de Nederlandse horeca vertoeven. Strak in de makiage, strak in de witte spijkerbroek, hakjes of ballerinaatjes aan.
Tas op schoot, ook tijdens het eten.
Meid, wat zit erin dat je die tas nooit uit het oog verliest?

Dat de tas ook meegaat naar de wc fascineert me nog het meest. Ik neem nooit een tas mee naar de wc, ik zou niet weten waarom. Oké, héél soms neem ik ‘m mee, zodat ik een wc-rol kan meenemen. Schraal, I know, maar je moet wat als het 2 uur ’s nachts is en je weet dat thuis een toiletpapierloze wc op je wacht.

Ik kan drie redenen bedenken waarom de wctasvrouw haar tas meeneemt naar de wc.
1. Ze is ongesteld en gaat even een wisseltje doen. Desalniettemin, ze kan toch ook gewoon een tampon uit haar tas pakken? Dat kan best onopvallend. Daarbij, een tampon is niets om je voor te schamen.
2. Ze gaat haar make-up bijwerken. Wederom geldt: pak het spulletje dat je nodig hebt en laat die tas achter. Het kan nooit zóveel zijn dat het niet met twee handjes te dragen is.
3. Ze gaat coke doen. In dat geval vind ik het juist super onhandig dat ze haar hele tas meeneemt. Het trekt de aandacht.
4. Ze vertrouwt haar gezelschap niet. Dan moet ze misschien andere mensen te zoeken om mee te hangen.

Hoe nu verder?

Op een dag hoop ik de moed bij elkaar te rapen en eens aan de wctasvrouw te vragen: “Waarom zeul je al je spullen mee naar de wc?” Tot die tijd blijft het speculeren. (Optie 3 is mijn favoriet.)

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de wctasvrouw – de chick die echt álles in haar tas heeft zitten
Sluiten