De Hokjesvrouw: ‘one of the guys’-meiden

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: ‘one of the guys’-meiden.

Typisch

Dit meisje hangt graag met mannen. Vrouwen zeuren altijd zo en daar kan ze niks mee. Liever drinkt ze bier met haar ongecompliceerde mannenvrienden. Stiekem geniet van ze al die mannelijke aandacht en wil ze dolgraag gezien worden als het stoere, lekkere wijf van de groep. Zal ze nooit toegeven.

Natuurlijke habitat

De bruine kroeg. Daar drinkt ze speciaalbier, net als haar mannenvrienden.

Pro’s

Lastig. Ik bedoel, als vrouw heb ik weinig met de one of the guys-vrouw te schaften. Misschien dat dat een pro is..?

Con’s

Ze kan zomaar eens een goede vriendin zijn van jouw vriend. Hij denkt dat ze gewoon een leuk wijf is met wie hij kan lachen, jij weet wel beter: zij wil hem. Alleen al daarom moet ze dood.

Gegarandeerde quote

“Ik kan het gewoon veel beter vinden met mannen.”

Mijn ervaring/aanvaring

Ik ga nu even heel eerlijk zijn. Ja, echt.
Vroeger was ik namelijk zelf zo’n one of the guys-figuur. Ik vond het heerlijk om het enige meisje in de groep te zijn. Daar zaten twee kanten aan:
1. Ik kon het daadwerkelijk beter vinden met mannen dan met vrouwen in die studentenfase van mijn leven.
2. Ik vond het fijn om een uitzonderingspositie te hebben. Als enig meisje ben je per definitie bijzonderderder.
Disclaimer: ik wilde niet met die jongens naar bed en ik hoopte heel erg dat zij dat ook niet met mij wilden. Dat zou de boel compliceren en ik hechtte nou juist zo veel waarde aan die ongecompliceerdheid.

Tegenwoordig heb ik toch best wel veel vrouwenvrienden. Heel gezellig, al is een confrontatie met jezelf in vrouwenvriendschappen nooit ver weg. Vrouwen zullen je namelijk niet weg laten komen met kutgedrag. Heb je lelijke eigenschappen? Een vrouw gaat je er (op den duur) op aanspreken. Kan effe pittig zijn, maar uiteindelijk wordt de vriendschap er alleen maar beter van. En je gedrag ook.

Mannen klágen wel over die ene vriend die nooit rondjes geeft, ze zullen hem alleen nooit confronteren met zijn karigheid. In mannelijk gezelschap voelt de one of the guys-chick zich dan ook veilig voor kritiek en ander “gedoe”.

Enkel bevriend zijn met mannen zie ik daarom een klein beetje als weglopen voor jezelf. (Oeeeeh, wat zeg ik nu?!)

Hoe nu verder?

Ik vermaak mij opperbest met mijn gemengde vriendengroep. Daarin is best ruimte voor een one of the guys-chick. Als ze maar niet aan me mannetje komt, ja tog?

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: ‘one of the guys’-meiden
Sluiten