Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 19 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

De Hokjesvrouw: Ze heeft altijd wat

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: ze heeft altijd wat.

Typisch

Deze meid heeft altijd wat. Fiets gestolen, teen gebroken, laptop gecrasht.
Als je net denkt dat alles weer in orde is gaat haar cavia dood.

Natuurlijke habitat

De eerste hulp óf afdeling burgerzaken van het gemeentehuis, waar ze keer op keer heen moet om een nieuw rijbewijs danwel nieuwe identiteitskaart aan te vragen. Ze raakt die dingen steeds kwijt.

Pro’s

Ze zit nooit om verhalen verlegen. Ze doet ook niet moeilijk over spullen uitlenen, wat van haar is is van jou. Andersom geldt dat niet, maar dat zeg je er niet bij.

Cons

Dat ze altijd wat heeft. Lullig voor haar, zou je denken, maar ook super irritant voor jou. Na het uitgaan raakt zij haar sleutels kwijt, waardoor je uiteindelijk twee uur lang met haar wacht op de slotenmaker. Doei nachtrust.
Ook een classic: jullie zijn samen op vakantie en haar oud-tante overlijdt. Je vriendin wil per se terug. Jij kan niet anders dan mee terugvliegen. Einde vakantie.
Zij kan er niks aan doen, MAAR TOCH.

Gegarandeerde quote

“Godver, waarom heb ík dit nou weer?”

Mijn ervaring/aanvaring

Ik kende ooit zo iemand die altijd wat had. Huisdieren dood, arm gebroken, de ‘super leuke jongen’ die niet meer terugappte, fiets gejat, bankpasje kwijt; het hield niet op.
In het begin was ik nog meelevend, maar na een tijdje kon ik dat steeds slechter opbrengen. Dan moest ik al zuchten voor ze haar mond open had.

Nu zegt dit misschien meer over mij dan over haar, daar ben ik heel eerlijk in, maar ik dacht gewoon: zwelg niet zo in zelfmedelijden! Óf lach erom óf doe er wat aan!
Je wéét inmiddels dat je een chaoot bent. Dat geklaag erover maakt het allemaal nog een tandje irritanter. Je zou denken dat als iets je vaak overkomt je er steeds makkelijker mee kunt dealen.
Dus niet.

Hoe nu verder

Mijn geduld is niet mijn sterkste punt. Het is snel op. Ik probeer daar nu aan te werken, want uiteindelijk heb ik alleen mijn eigen bloeddruk ermee.
Ik moet zeggen dat het tot nu toe niet heel lekker gaat.

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: Ze heeft altijd wat
Sluiten