De leukste tips voor een city trip naar Brussel – tijdens het Valentijnsweekend!

Wil je wel zeker een weekendje weg, maar weet je nog niet zeker waarheen? Check dan hier de Cupido Express, mede mogelijk gemaakt door NS International, om erachter te komen wat de ultieme city trip voor jou en je partner zou zijn. Speciaal voor Valentijn heeft NS International namelijk waanzinnige acties voor een romantisch en betaalbaar weekendje weg. Zo ga je met de ValentijnSpecials heel voordelig Parijs en kun je met z’n tweeën (!) retour naar Antwerpen voor €49. Geen inchecktijd, krappe stoelen of lastige bagagelimieten, maar makkelijk en super gezellig met de trein.

De leukste bars en restaurants

Voor de visliefhebbers: De Noordzee
In dit toepasselijk genaamde restaurant (ook wel ‘La Mer Du Nord’) kun je terecht voor de lekkerste verse vis. Het is hier altijd gezellig druk en tevens een goede plek om te borrelen met champagne en garnalenkroketten. Sint-Katelijnestraat 45.

Brunchen bij Chicago Café
Bij dit gezellige, laagdrempelige tentje kun je terecht voor de lekkerste ontbijtjes en brunch. Denk hierbij aan goede koffie en heel veel taart, maar ook hartige gerechten als tosti’s, quesadilla’s en eiergerechten. Vlaamsesteenweg 45.

Italiaans eet je bij Gazetta
Van een prachtig interieur tot het gebruik van veel pure, Italiaanse ingrediënten: dit tentje is de ideale plek voor een mooie pasta en wijntje. Langehaagstraat 12.

Vietnamees lunchen bij Knees to Chin
Vietnamees is een van dé trends van het afgelopen jaar en ook Brussel heeft dit begrepen. Bij Knees to Chin kun je in een hip interieur terecht voor de lekkerste verse rijstvelloempia’s en zelfgemaakte sausjes. Livornostraat 125.

Portugese gebakjes bij Forcado Pastelaria
Obsessed met pastel de nata? Dan mag een bezoekjes aan deze Portugese bakker niet ontbreken! Zelfs volgens Portugezen zelf is dit één van de beste plekjes. Charleroise Steenweg 196.

Wandelen

Maak een fijne wandeling door het Warandepark, ook bekend als Parc de Bruxelles, en vergeet zeker niet Le Jardin des Sculptures te bekijken voor prachtige beelden. Dit park vind je direct naast het Koninklijk Paleis van Brussel en BOZAR, het Paleis voor Schone Kunsten: ook mooie locaties om in je wandeling mee te nemen. Loop vanuit hier via de Kunstbergtuin richting het hart van het centrum.

Time to shop!

Dansaert
In de buurt Dansaert vind je diverse vintage zaken, maar ook een mooie hotspot voor labels: Hunting and Collecting. Hier vind je een mooie selectie moderne designerkleding voor mannen en vrouwen maar ook sneakers en hebberig makende lifestyle merken. Goedkoop is het niet, echter zal een bezoekje je zeker inspireren. Vlakbij vind je Blender 01, tevens een zaak met mooie merken als ONTOUR, Modström en SUPER.

Vintage meubels
Bij Via Antica vind je de mooiste klassieke, vintage en retro meubels verdeeld over maar liefst drie verdiepingen. Van gouden palmboomlampen tot jaren 60 kastjes en statement kroonluchters: dit is zeker een bezoekje waard. Blaesstraat 40.

Concept store
Bij YawnSpace op de Oude Graanmarkt vind je een interessante combinatie van mode en kunst. Je vind hier werk van opkomende ontwerpers en de meest bijzondere items. Ook hebben ze een aantal bijzondere kamers beschikbaar om in te overnachten! Oude Graanmarkt 65.

De mooiste beauty producten
Bij Delbôve Cosmetics vind je de fijnste beauty artikelen die je eigenlijk al alleen wilt hebben vanwege hun verpakkingen. Voor de echte beauty liefhebbers is dit zeker een must om te bezoeken. Van speciale crème voor de allergie-gevoelige huid tot verstevigende crème voor de ogen. Abdijstraat 67.

Je zou kunnen zeggen dat we je hele weekend al hebben voorgekauwd, maar tips zijn natuurlijk altijd handig! En met deze krijg je je tijd 100% zeker vol. Op naar Brussel! Kijk hier voor alle ValentijnSpecials van NS International.

Reageer op artikel:
De leukste tips voor een city trip naar Brussel – tijdens het Valentijnsweekend!
Sluiten