Laura Gommans
Laura Gommans Beauty 20 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

De opkomst van de subtiele filler

Fillers blijven een beetje taboe, en dat vinden we zonde. Niet omdat we van mening zijn dat iedereen ermee aan de slag zou moeten gaan, maar omdat we vinden dat iedereen geheel zelf over zijn of haar lichaam zou moeten mogen beslissen. Of je het nou overweegt omdat je er iets jonger of frisser uit wilt zien, om in de ochtend minder tijd met je beautyroutine bezig te zijn of omdat je wilt accentueren waar jíj trots op bent: fillers en botox kies je voor jezelf. Omdat er tig redenen zijn waarom iemand hiervoor zou kunnen kiezen – of juist niet – delen we vandaag waarom Laura een behandeling bij Falck Clinic probeerde.

‘Toen ik vier jaar geleden voor het eerst lip fillers nam, merkte ik dat ik onverwacht op flink wat judgement stootte uit mijn omgeving. Zeker gezien het feit dat de behandeling zo subtiel was gedaan dat het bijna niet op te merken viel.

Ik kreeg zelfs een geïrriteerde reactie van mijn beste vriend, die zei dat ik blij moest zijn met hoe ik eruitzie en dat ik nooit iets aan mijn lichaam zou moeten veranderen. Ik wees hem op het feit dat hij meerdere tatoeages heeft, dat ik al sinds mijn veertiende mijn haren verf en we allebei jarenlang een beugel hebben gehad om onze gebitjes recht te trekken. Dingen die we allemaal retenormaal vinden. Waarom zijn fillers dan zo’n ontzettende issue?
Wellicht omdat mensen bij fillers denken aan fillers die je ziet. Bij lipfillers denken veel mensen alleen aan Temptation Island-verleidsters of de Real Housewives of Beverly Hills – vrouwen die zo volgespoten zijn dat het 24/7 lijkt alsof ze een allergische reactie op een bijensteek hebben. Not a cute look, want véél te zichtbaar.

En dat is nou juist de sleutel. Mensen associëren fillers met extreme veranderingen. Een goede, professionele kliniek zal juist als doel hebben dat de behandeling bijna niet op te merken is, en je niet zomaar van 2012 Kylie naar 2017 Kylie laten gaan. En dat is ook totaal niet waar ik naar op zoek ben als ik Falck Clinic binnenstap. Het doel van fillers en botox is bij deze praktijk vooral het uitbalanceren van het gezicht. Ze kijken naar asymmetrie of delen van het gezicht die niet in balans zijn, bijvoorbeeld een zwakke kin. Door te kijken naar de ideale verhoudingen voor jouw gezicht krijg je niet per se een ander uiterlijk, je ziet er gewoon uit als een betere, frissere en meer uitgeruste versie van jezelf.

Ik ben dit jaar 30 geworden en hoewel ik eigenlijk weinig moeite heb met ouder worden, vond ik het wel tijd voor een kleine opfrisbeurt. In de eerste instantie ging ik alleen voor een lipbehandeling: ik merk dat mijn lipcontouren iets aan het vervagen zijn, waardoor mijn al niet enorm volle lippen nog dunner lijken. Eenmaal in de stoel grap ik tegen cosmetisch arts Aleid Koppius (KNMG) of ze niet ook meteen wat aan mijn prominente neus kan doen. “Nou,” begon ze, “door je profiel wat meer in balans te brengen zal je neus beter bij je gezicht passen”. Ze stelt voor om een klein beetje filler in mijn kin te doen, waardoor mijn kaaklijn iets meer in balans is met de lengte van mijn neus.

En dit is precies waar de behandelaars bij Falck Clinic goed in zijn: ze kijken naar je gezicht en zien precies welke stukjes ze aan moeten pakken om je een frisser, rustiger uiterlijk te geven. Ik vertrouw de professional en ga ervoor.

Bij het plaatsen van fillers kijkt Aleid goed naar de vorm van mijn mond, en bespreekt ze wat ze denkt dat mooi zou zijn. Mijn bovenlip is dunner dan mijn onderlip, dus dat verschil gaan we aanpakken. Daarnaast wil ze wat extra volume creëren in mijn onderlip, en dat doet ze op een natuurlijke manier door twee ‘kussentjes’ te vormen. Ook behandelt ze mijn kin met 1 ml Voluma om mijn kaaklijn wat sterker te maken.

Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Je ziet een groot verschil in de ronding van mijn gezicht, de vorm is veel meer gedefinieerd – als ik in de spiegel kijk lijkt ik nog steeds op mezelf, maar dan een stukje mooier. Kin-fillers waren iets waar ik nog nooit over na had gedacht, maar ik zie dat ze een hoop doen voor mijn gezicht. Zo zie je maar: het grootste verschil in het succes van je fillerbehandeling is de kliniek die je bezoekt en de expertise van de behandelaar. Doe dus goed onderzoek, lees reviews, bekijk before en afters en ga zeker niet voor zomaar een Groupon-deal.’

Voor meer informatie, prijzen of het boeken van een intake-gesprek ga je naar de website van Falck Clinic.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De opkomst van de subtiele filler
Sluiten