Anne-Margreet
Anne-Margreet Entertainment 15 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

De personages in deze 20 iconische films werden bíjna door een andere acteur gespeeld

Iedereen maakt wel eens een foutje, maar wat zullen deze acteurs hebben gebaald. Want hoewel we het ons nu haast niet kunnen voorstellen, ging er bijna een andere acteur met deze iconische rollen vandoor.

1. Marilyn Monroe als Holly Golightly in Breakfast at Tiffany’s. Het is haast ondenkbaar dat iemand anders dan Audrey Hepburn voor deze rol zou zijn gecast. In eerste instantie zou Marilyn Monroe de rol krijgen, maar toen Audrey Hepburn ook interesse toonde was de keuze snel gemaakt.

2. Jensen Ackles als Captain America. Jensen Ackles zou eerst de rol van Captain America spelen, maar Chris Evans nam het van hem over omdat hij andere verplichtingen had.

3. Leonardo DiCaprio in American Psycho. Leonardo DiCaprio was geïnteresseerd in de rol, maar de regisseur verkoos Christian Bale.

4. Will Smith als Django Unchained. Will Smith wilde de rol alleen spelen als er een hoofdrol van werd gemaakt en Tarantino weigerde dat te doen. Punt.

5. Reese Witherspoon als Marla Singer in Fight Club. De rol werd Reese Witherspoon aangeboden, maar ze wees hem af omdat ze het script te somber vond. Waar wel wat in zit.

6. John Travolta als Forrest Gump. Naar eigen zeggen heeft de acteur er enorm veel spijt van gehad dat hij de rol heeft afgewezen. We kunnen dat wel begrijpen.

7. Madonna als Frida Kahlo. Hoewel Madonna altijd erg geïnteresseerd is geweest in het werk van Frida Kahlo en de rol maar al te graag wilde spelen, werd Salma Hayek uiteindelijk gecast voor de film.

8. Bruce Willis als Sam in Ghost. Bruce Willis, die toentertijd de man van Demi Moore was, was de eerste keus voor de film. Hij wees de rol af omdat hij dacht dat het niet zou werken als de hoofdrolspeler dood zou zijn. Wat nou net de essentie van de film is.

9. Scarlett Johansson als Lisbeth Salander in The Girl with the Dragon Tattoo. De regisseur vond Scarlett Johansson te aantrekkelijk voor de rol van de sociaal incapabele Lisbeth. Balen…

10. Angelina Jolie als Ryan Stone in Gravity. De regisseur wilde Angelina Jolie graag hebben voor de rol, maar ze sloeg hem af om in haar eigen film ‘The Land of Blood and Honey’ te spelen.

11. Sean Connery als Gandalf in The Lord of the Rings. Als Sean Connery de rol had geaccepteerd, was hij de best betaalde acteur in Hollywood geweest. Helaas voor hem wees hij het aanbod af omdat hij het script te vaag vond. Tough luck…

12. Emily Blunt als Black Widow. Oorspronkelijk zou zij de rol krijgen, maar ze had het gevoel dat het niet het goede moment was en maakte plaats voor Scarlett Johansson die de rol maar al te graag aannam.

13. Jeremy Irons als Hannibal Lecter in Silence of the Lambs. Jeremy Irons sloeg de rol af omdat hij het niet zag zitten om zo’n wrede man te spelen. Anthony Hopkins sleepte in zijn plaats een Oscar in de wacht voor de rol.

14. Kim Basinger als Miranda Priestly in The Devil Wears Prada. Hier zouden we ons ook nog wel in hebben kunnen vinden, maar uiteindelijk ging de rol van kribbige hoofdredacteur naar Meryl Streep.

15. Will Smith als Neo in The Matrix. Will Smith sloeg de rol af om in een andere film te spelen, die enorm flopte. Keanu Reeves zag zijn kans schoon en ging er met de iconische rol vandoor.

16. Robin Williams als Jack Torrance in The Shining. Geloof het of niet, maar Robin Williams werd niet gecast omdat hij te psychotisch zou zijn.

17. Nicolas Cage als The Wrestler. Awh. De reden dat Nicolas Cage de rol afsloeg was om zijn buddy Mickey Rourke een kans te geven, die hij beter bij de rol vond passen. Being a former boxer and all.

18. Jim Carrey als Loki in Thor. De acteur is lange tijd eerste keus geweest, maar uiteindelijk werd er toch voor Tom Hiddleston gekozen.

19. Gwyneth Paltrow als Rose in Titanic. De film is nu moeilijk voor te stellen zónder Kate Winslet, maar in eerste instantie kwam Gwyneth Paltrow voor de rol in aanmerking. Kate raised her game en kreeg de rol alsnog.

20. Jennifer Lawrence als Bella in Twilight. Jennifer was een enorme fan van Twilight en deed auditie, maar ze werd niet geschikt gevonden voor de rol van de koude en onverschillige Bella. Jammer, want dan waren ons een hoop eentonige gezichtsuitdrukkingen bespaard gebleven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De personages in deze 20 iconische films werden bíjna door een andere acteur gespeeld
Sluiten