Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 18 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

De scheten van je partner houden je gezond

Er zijn (even heel kort door te bocht) twee soorten relaties. Scheetrelaties en non-scheetrelaties. Prima als je het niet fijn vindt om scheten te laten bij je partner en je je liefde je ruftlucht wil besparen, maar het lijkt er nu op dat je zijn of haar leven inkort door je windjes in te houden.

Scheten zijn gezond

Andersom werkt het ook: misschien is jouw partner wel een enorme flatus-machine en klaag je daar regelmatig over. Onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben uitgevonden dat het juist goed kan zijn om de geur van de partner’s scheten in te ademen.

Eén van de onderzoekers, Dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekend staat als het stinkende gas in rotte eieren en scheten, wordt het natuurlijk geproduceerd in het lichaam en is het een wondermiddel voor je gezondheid – het zou in de toekomst een belangrijke vechter kunnen zijn tegen een hoop ziektes.”

Nog meer voordelen

De onderzoekers kwamen erachter dat het gas het risico kan verlagen op allerlei levensbedreigende ziektes als kanker, hartaanvallen en beroertes. Ook zou het op latere leeftijd dementie en artritis verminderen, en de mitochondriën in het bloed in goede conditie houden, waardoor er meer energie kan worden geproduceerd in je bloedcellen.

“When cells become stressed by disease, they draw in enzymes to generate minute quantities of hydrogen sulfide,” zegt Professor Matt Whiteman van de medische afdeling van de Universiteit van Exeter. “This keeps the mitochondria ticking over and allows cells to live. If this doesn’t happen, the cells die and lose the ability to regulate survival and control inflammation.”

De volgende keer dat je partner klaagt over je scheetjes, mag je dus zeggen dat je dit doet om hem of haar te beschermen.

Lad Bible

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.