Renée
Renée Love & Life 14 jun 2014

De ultieme Bangkok hotel-tip: Sofitel So

We hebben in heel wat mooie, luxe hotels geslapen in ons leven, maar Sofitel So Bangkok is absoluut één van de beste – al dan niet allerbeste. Dit boutique-hotel van het bekende Sofitel (120 locaties wereldwijd) is geheel eigentijds ingericht en ontworpen door bekende architecten en zelfs met hulp van modeontwerper Christian Lacroix. Sofitel So is stukken exclusiever en is vooralsnog slechts op 3 locaties te vinden (Bangkok, Mauritius en Singapore).

[full_width][/full_width]

Eerste indruk

Terwijl we de lobby binnenlopen en onze tassen al door de staff zijn aangenomen, weten we niet wáár we moeten kijken. Het hotel is een gigantisch designpaleis, met de medewerkers in exclusieve outfits ontworpen door Lacroix, gigantische ramen over de hele lengte en de meest bijzondere meubels. Dit zou al snel overdaad kunnen worden, maar op de één of andere manier past alles. Nadat we vriendelijk zijn ingecheckt, uiteraard inclusief een bijzonder welkomstdrankje, lopen we begeleid naar onze kamer.

[full_width][/full_width] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last] [full_width][/full_width] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Onze kamer

Met de lift gaan we razendsnel naar verdieping 28 en tegelijkertijd komt het besef dat het uitzicht vanuit de lobby eigenlijk weinig voorstelde. Wanneer de deuren van onze So Comfy kamer worden geopend weten we wederom niet waar we moeten kijken: onze hoekkamer geeft zicht op zo ongeveer de hele stad.

Nadat we de walk-in closet voorbij zijn zien we voor ons twee comfortabele, fluffy bedden en een gigantische badkamer – inclusief bubbelbad – aan de linkerkant. We lopen iets verder richting de ramen en komen uit bij een bureau en waanzinnige zithoek om urenlang naar buiten te kunnen staren. De kamer is zo ontworpen dat je letterlijk vanuit iedere plek het uitzicht kunt zien: vanuit de wc, de walk-in closet en het bad. Wil je even geen pottenkijkers? Dan laat je makkelijk het gordijntje omlaag gaan met de knoppen.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last] [full_width][/full_width] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Dinerbuffet

Bij een buffet denk je misschien niet aan culinaire hoogstandjes, maar ook dit weet Sofitel So in een uniek jasje te steken. Van warme, Thaise maaltijden tot aan Italiaans, maar ook kreeft en sashimi staan ‘gewoon’ op het menu van restaurant Red Oven. Nadat we ons buikje rond hebben gegeten aan zo’n 10 soorten vis en zeevruchten, lopen we naar het dessertbuffet waar we bij binnenkomst al overheen struikelden. Again: keuze-stress.

Van de meest prachtige (chocolade-)taarten tot ijs en vers fruit, uitgebreider dan dit is niet mogelijk. De chefs zijn zich ook bewust van allergieën en intoleranties, je vindt er namelijk voldoende gebak zonder gluten of ijs vrij van lactose. Hoewel we al behoorlijk vol zaten, besloten we ons diner af te sluiten met een cocktail in Park Society, de skybar van Sofitel So, op de 29ste verdieping. Waanzinnige cocktails, met net zo waanzinnige uitzichten over de hele stad.

[full_width][/full_width] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Zwembad

In Bangkok lijken hotels niet compleet te zijn zonder infinity pool en ook Sofitel So heeft een prachtexemplaar op de 10de verdieping. Het zwembad heeft een laag chloorgehalte en wordt ‘s avonds verlicht met diverse kleuren ledlampjes. Je kunt hier genieten van het zonnetje met een drankje en snack in je hand, of écht zonnen op het Solarium-dak.

[full_width][/full_width]

Ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet is net zo gevarieerd als het diner: met keuze uit alle soorten brood (ook glutenvrij), uiteenlopende kazen, fruit, warme gerechten en de lekkerste taartjes.

[full_width][/full_width] [one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Elementen & kamers

Sofitel So Bangkok bied je de keuze uit vier verschillende ‘elements’: Water, Earth, Wood en Metal. Deze elementen delen zich op over het hotel en hebben allen een eigen look & feel. Wij kozen voor het element Water: een rustige, strakke kamer met grijs en wit als basistinten. In totaal zijn er 238 kamers en suites, met prijzen beginnend rond de €200. Waar dit een vrij normaal bedrag is in Europa, kun je je voor deze prijs keizer voelen in Thailand, en dat is absoluut de ervaring waard!

[one_third][/one_third][two_third_last][/two_third_last] [two_third][/two_third][one_third_last][/one_third_last]

Extra

In het hotel vind je verder nog een prachtige spa, luxe relaxlocatie ontworpen door Lacroix, een chocolaterie en zijn er in de skybar geregeld feestjes.

Website: www.sofitel-so-bangkok.com
Social media: Facebook // Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ultieme Bangkok hotel-tip: Sofitel So
Sluiten