Renée
Renée Love & Life 30 mei 2014

De ultieme plek om van de Portugese kustlijn te genieten

Wanneer je aan de Mediterraanse kustlijn denkt, denk je al snel aan overvolle stranden en massatoerisme. Toch hoeft dit echt niet zo te zijn en dat bewijst het direct aan de kust geleden Martinhal Beach Resort & Hotel wel. We kregen in het voorjaar de kans dit resort te ontdekken, met een focus op relaxen en actief gebruik van de directe natuur. Het park is namelijk gelegen midden in een natuurgebied, met uitstekende wandelgebieden waar je makkelijk enkele uurtjes zoet bent, mooie stranden en fijne routes om over te mountainbiken.

Waar Martinhal vooral punten mee haalt? De toegankelijkheid voor families. Je hebt hier namelijk niet enkel hotelkamers, maar ook stijlvolle gezinsvilla’s die dagelijks worden schoongemaakt en kindveilig zijn ingericht. Geen krappe huisjes bovenop elkaar, maar voldoende ruimte om een oogje in het zeil te houden op je kids en tevens zelf rustig een boek te lezen op je privé terras.

Met een focus op beweging stapten we na een (overheerlijk) ontbijt onze mountainbikes op richting het meest zuidwestelijke puntje van Europa, Kaap Sint-Vincent. Bij een vakantie denk je misschien niet direct aan sport, maar eerlijk is eerlijk: in het zonnetje was dit puur genieten. Na de tocht kwamen we aan bij de Kaap, met een geweldig uitzicht over de oceaan. Best een bizar gevoel om op de uiterste hoek van een continent te staan waar je al je hele leven woont.

Na de terugweg was het uiteraard tijd voor een koud wijntje op het terras, gevolgd door een uitgebreid diner in één van de restaurants op het Martinhal Resort: het boven het hotel gelegen O Terraço. Het fijne aan de restaurants is dat er een goede focus is op gezond eten en de maaltijden erg in balans zijn: geen schuldgevoelens achteraf dus, maar wel een lekkere beloning van je actieve middag.

Mocht je willen bijkomen in het water dan heb je ook voldoende keus. Het resort ligt niet alleen direct aan een eigen strand, maar heeft ook vijf zwembaden waaronder één binnenzwembad. Zo is er altijd een zwemoptie geschikt hoe warm het buiten (of het zeewater) ook is. Ook wat betreft surfen is Sagres en de omgeving een paradijs: het is een bekende surfplek vanwege de vloeiende golven en diverse stranden. Zo waren wij beginners, maar werden er zelfs tijdens deze eerste keer al diverse golven gepakt. Erg leuk om een keer te doen; vanuit Martinhal is er ook voldoende begeleiding wat betreft surflessen- en leraren voor beginners en gevorderden, die je elk persoonlijk helpen en advies geven.

De volgende dag gingen we na het ontbijt een actief stuk wandelen direct aan de kust, langsop de meest geweldige rotswanden, kruidenbosjes en natuur waar geen einde aan leek te komen. Super mooi en zo rustgevend! Het einde van de tour was een volledig leeg, uitgerekt strand; een geweldig zicht om te zien. Na de wandeling werden we opgehaald door een busje om weer op tijd terug te zijn voor een uitgebreide lunch in het visrestaurant van Martinhal: As Dunas. Van heerlijke inktvisringen en vistapenades tot super verse, gegrilde vis – uiteraard met perfect passende wijn erbij.

Ook voor de yogaliefhebbers is het resort een top plek: je hebt er lessen voor beginners en gevorderden, die afhankelijk van het weer binnen of op het strandterras plaatsvinden. Reis je met kinderen? Daar is goed aan gedacht: er is een erg leuke opvang voor de momenten dat je even aan je zelf (en je partner) wilt denken.

En wat is een resort nou zonder een eigen spa? Precies. In de Finisterra spa vind je alles wat je verwen-hartje begeert: van verscheidene massages tot een voedende manicure of verzorgende gezichtsbehandeling. Geniet na in het stoombad of de sauna en je bent weer helemaal klaar voor je volgende avontuur. Wij probeerden de rugmassage: enkel de reuk van de oliën was al goddelijk.

Nog meer redenen nodig om Martinhal aan je bucket list toe te voegen? Alsjeblieft: je hebt een iPod dock op je kamer voor heerlijk geluid, wordt (afhankelijk van je boeking) wakker met uitzicht op de zee, vindt buiten 100 soorten ontbijt ook Gwyneth Paltrow sapjes bij de dranken (fancy much), hebt gratis WiFi, kunt uitermate genieten van lekker én gezond eten, er is een supermarktje op locatie, kinderbegeleiding in elk restaurant, het is de ultieme locatie om eindelijk dat boek te lezen, er zijn verschillende bars, je bevindt je midden in de ruwe natuur en er is super vriendelijk en behulpzaam personeel. Wij zijn (duidelijk) fan.

Ben jij ook benieuwd geraakt? Kijk dan hier voor meer informatie, tarieven en super fijne familie-pakketten!

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ultieme plek om van de Portugese kustlijn te genieten
Sluiten