Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 9 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

YouTube’s Dear Class of 2020 vond plaats en deze celebrities hielden mooie speeches

Afgelopen zondag (7 juni) vond het online event Dear Class of 2020 plaats. Dit event was bedoeld voor alle studenten in het examenjaar die het behalen van hun diploma dit jaar anders moesten vieren.

Allerlei celebrities hielden een toespraak, waaronder Barack en Michelle Obama, Lady Gaga, Billie Eilish, Taylor Swift en Béyonce. Heb je het event op YouTube gemist? No worries, wij praten je bij.

Dear Class of 2020

Dat 2020 op zijn zachts gezegd een bijzonder jaar is, is nothing new. De hele wereld heeft te maken met de coronacrisis én komt in actie sinds de moord op de Amerikaanse George Floyd. Het zou maar het jaar zijn waarin je afstudeert. Niet helemaal wat je ogen had, waarschijnlijk. Maar om er toch een speciaal moment van te maken, organiseerde YouTube een online event: Dear Class of 2020.

Het event vond op 7 juni plaats. Het was speciaal bedoeld voor alle studenten in het examenjaar die afgestuurd zijn en het behalen van hun diploma dit jaar anders moesten vieren. De vier uur durende show bevatte speeches en optredens van onder andere Barack en Michelle Obama, Alicia Keys, Beyoncé, Bill en Melinda Gates, Billie ELish, Lady Gaga, Malala Yousafzai en de SEO van GOogle: Sundar Pcihai. Ook de Nederlandse Nikkie de Jager (NikkieTutorials) was onderdeel van de show. Niet de minste namen, als je het ons vraagt.

Moeilijk jaar

De coronacrisis is natuurlijk aanleiding voor dit evenement. Hoe bijzonder en moeilijk deze tijd is, werd dan ook niet onder stoelen of banken geschoven. Alicia Keys opende de Dear Class of 2020 en vertelde dat dit een zware week, maand en jaar is geweest. Ook liet ze weten dat het oké is als je je niet prima voelt op dit moment. De wereld is tenslotte een puinhoop.

Justin Timberlake beschreef dit jaar als een moeilijkere tijd dan welk examen dan ook. Tussen alle toespraken en optredens door, werden er beelden gedeeld van de Black Lives Matter-demonstraties.

Speech van Beyoncé

Eén speech die je gegarandeerd bij blijft na het kijken van het event, is die van Beyoncé. Niemand minder dan Queen B verzorgde een mooie speech van tien minuten om alle jongeren te feliciteren én om te benadrukken hoe belangrijk hun (en daarmee ook onze) generatie is. Ze besprak de wereldwijde crisis en de protesten met rake woorden.

“Congratulations to the Class of 2020. You have arrived in the middle of a global crisis, a racial pandemic, and worldwide expression of outrage at the senseless killing of yet another unarmed Black human being. And you still made it. Thank you. We’re so proud of you, for using your collective voice and letting the world know that Black Lives Matter.”

Eigen ervaring

Vervolgens vertelt Beyoncé over haar eigen ervaringen in de entertainmentwereld. Ze vertelt dat het als zwarte vrouw een moeilijke weg naar succes was. Ze heeft zich om die reden altijd ingezet voor de kansen van zwarte mensen en zegt daarover:

One of the main purposes of my art for many years has been dedicated to showing the beauty of Black people to the world, our history, our profundity and the value of Black lives.

Veel celebrities zetten zich in tegen racisme. Zwangere Gigi Hadid post een selfie met Zayn Malik voor de Black Lives Matter-beweging.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
YouTube’s Dear Class of 2020 vond plaats en deze celebrities hielden mooie speeches
Sluiten