Demi Lovato is helemaal klaar met fat shaming advertentie op Instagram

Op Instagram ging er een advertentie rond van een nieuw spel waar fat shaming het onderwerp was. De advertentie verscheen ook in de tijdlijn van Demi Lovato en de zangeres is er helemaal klaar mee.

Tijdens het scrollen op Instagram kwam Demi een advertentie tegen die bij haar behoorlijk in het verkeerde keelgat schoot. Als iemand tegen fat shaming is, is het Demi Lovato wel. De beauty laat wel vaker van zich horen als het over dit onderwerp gaat, zo ook deze keer.

Bizarre advertentie

In een advertentie van een nieuw spel staat fat shaming nogal centraal. In de advertentie zijn twee vrouwen te zien. Een slanke vrouw die omschreven wordt als knap en een andere, vollere vrouw die omschreven wordt als obees. Door de vollere vrouw groente te geven, verandert de omschrijving naar ‘onder controle’. In de advertentie worden vrouwen met overgewicht dus belachelijk gemaakt. We snappen wel dat dit niet in goede aarde viel bij de zangeres.
Demi liet het er niet bij zitten en luchtte haar hart in haar Instagram Stories.

Demi Lovato fat shaming
Demi Lovato fat shaming
Demi Lovato fat shaming

Oproep aan Instagram

Demi Lovato heeft zelf gekampt met een eetstoornis en heeft deze gelukkig overwonnen. Ze weet als geen ander hoe moeilijk de strijd met eten is. Niet gek dus dat ze van deze fat shaming advertentie schrikt. Ze deed een oproep aan Instagram om in de toekomst niet meer van deze bizarre advertenties te plaatsen: “So please Instagram, keep this bullshit off mine and other’s feeds who could easily effected by this disgusting advertisement.”  

Demi Lovato fat shaming

Groot gelijk heeft ze. Gelukkig heeft Instagram de advertentie inmiddels verwijderd en hoeven we deze rare taferelen niet meer in onze feed te zien.

Rihanna’s reactie op Snapchats smakeloze advertentie kost het bedrijf 600 miljoen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Demi Lovato is helemaal klaar met fat shaming advertentie op Instagram
Sluiten