Josca
Josca Fashion 15 jul 2016

Deze 10 trans-modellen bestormen de mode-industrie

Onderstaande modellen zijn echt stuk voor stuk gorgeous!

1. Geena Rocero.
Geena komt op voor transgender-rechten en heeft ook een TED Talk gehouden over haar transitie.

2. Isis King.
Isis werd bekend door America’s Next Top Model, maar heeft al voor verschillende merken model gestaan. Zo was ze bijvoorbeeld het eerste transgender-model van American Apparel.

3. Carmen Carrera.
Waarschijnlijk heb je Carmen wel eens gezien. Ze werd bekend dankzij RuPaul’s Drag Race, maar heeft haar zinnen gezet op het worden van een Victoria’s Secret Angel.

4. Andreja Pejić.
Andreja maakte onder andere deel uit van een internationale campagne van Jean Paul Gaultier. Eerder stond ze nog model voor zowel mannenkleding als vrouwenkleding, maar besloot uiteindelijk dat ze alleen nog model wilde staan als vrouw.

5. Hari Nef.
Als eerste transgender-vrouw die een contract kreeg bij IMG models, krijgt Hari Nef steeds meer bekendheid.

6. Jenna Talackova.
Deze mooie Canadese werd ooit gediskwalificeerd van Miss Universe Canada, maar heeft er toch voor kunnen zorgen dat deze beslissing ongedaan werd gemaakt na internationale kritiek.

7. Lea T.
Haar volledige naam is Leandra Medeiros Cerezo, maar professioneel staat ze bekend als Lea T. Riccardo Tisci van Givenchy beschouwt haar als zijn muze en ze is ook het gezicht van Redken.

8. Juliana Huxtable.
Juliana is niet zomaar een model: ze is ook DJ en kunstenares. Haar werken werden zelfs tentoongesteld in The Museum of Modern Art in New York.

9. Ines Rau.
In 2013 was Ines het eerste transgender-model dat verscheen in de Playboy.

10. Arisce Wanzer.
Arisce schreef ooit een open brief aan Kendall Jenner over pesten binnen de mode-industrie, maar is ook bekend om haar modeshows bij Topshop en het feit dat ze in een campagne van Kenneth Cole verscheen.

Reageer op artikel:
Deze 10 trans-modellen bestormen de mode-industrie
Sluiten