Vivian
Vivian Love & Life 16 jan 2016

Deze 13 restaurants zijn zó bijzonder dat je het eten helemaal vergeet

Hoewel de menukaart er bij onderstaande dertien restaurants uitziet om je vingers bij af te likken, is dat niet de enige reden waarom we hier heen zouden willen gaan. Bij deze restaurants staat een unieke ervaring namelijk erg hoog in het vaandel.

Dineren in een 180.000 jaar oude Keniaanse grot, een etentje aan het strand tijdens een zonsondergang of in een boomhut met persoonlijke zipline-bediening, noem het maar op. Deze restaurants schrijven wij direct op onze bucket list!

1. Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Italië. Waarom zou je in een saai gebouw gaan eten, als je ook in een grot kan zitten? Honderden jaren geleden ontstonden er twee grote openingen in de rots, 24 meter boven de Adriatische Zee. Vanaf 1700 werden er recepties en danspartijen in georganiseerd, maar nu huist de grot een uniek Italiaans restaurant dat van mei tot oktober geopend is.

2. Restaurant Le Panoramic, Charmonix, Frankrijk. In dit restaurant heb je een prachtig uitzicht over de Franse Alpen. Mensen met hoogtevrees kunnen beter wat verder van de rand vandaan blijven, want het restaurant bevindt zich op een hoogte van drieduizend meter.

3. Ithaa Undersea Restaurant, Maldiven. Vijf meter onder zeeniveau vind je het onderzeerestaurant Ithaa (wat ‘parelmoer’ betekent in het Dhivevi, de officiële taal van de Maldiven). In dit pareltje van een restaurant wordt je omgeven door vissen, terwijl je geniet van de meest exclusieve gerechten uit de lokale en Europese keuken. En exclusief, dat is het zeker. In het restaurant kunnen namelijk slechts veertien gasten terecht.

4. Ali Barbour’s Cave Restaurant, Diani Beach, Kenia. Op slechts een steenworp afstand van de prachtige witte stranden aan de Indische Oceaan vind je dit restaurant. Nou ja, het is nogal lastig om te spotten, aangezien het zich tien meter onder de grond bevindt. De grot werd driehonderd jaar geleden ontdekt, maar er wordt gedacht dat zij al 180.000 jaar oud is. Sinds 1950 is de grot in het bezit van een Engelse familie, die er een succesvol restaurant in heeft gebouwd. Gedecoreerd in traditioneel-Afrikaanse stijl en prachtig verlicht staat grotrestaurant Ali Barbour wereldwijd bekend als een van meest sfeervolle plekken om te eten.

5. The Sierra Mar Restaurant, Big Sur, Verenigde Staten. Aan de Californische kust, aan de rand van natuurgebied Los Padres, vind je restaurant Sierra Mar. Hier kun je genieten van de mooiste zonsondergangen over de Grote Oceaan terwijl je geniet van een hoogwaardig viergangenmenu. Sounds like a Californian dream!

6. The River Cafe, New York, Verenigde Staten. Wil je jezelf trakteren op een prachtig uitzicht én een chic diner, dan zit je bij The River Cafe goed. Het restaurant bevindt zich onder de Brooklyn Bridge en biedt het beste uitzicht op de skyline van New York.

7. The Samaya Villas, Bali, Indonesië. Bali staat bekend om haar mooie stranden en prachtige zonsondergangen. Combineer deze twee dingen met een heerlijk diner en je komt uit bij het hotelrestaurant van The Samaya Villas. Met een uitgebreide wijnlijst van ten minste 160 wijnen van over de hele wereld kunnen wijnliefhebbers hier hun hart ophalen.

8. Le Jules Verne, Parijs, Frankrijk. Een van de beroemdste restaurants van Parijs bevindt zich in – hoe kan het ook anders – de Eiffeltoren. Op een hoogte van 124 meter geniet je niet alleen van een uitzicht over Parijs, je wordt ook meegenomen op een reis door de Franse cultuur met een vijf- of zesgangenmenu, de beste wijnen en goede muziek. Het kost wat, maar dan heb je ook een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

9. Skyline Restaurant, Queenstown, Nieuw-Zeeland. Queenstown is het walhalla voor avontuurlijke toeristen. Skiën, raften, bungeejumpen, bergbeklimmen en abseilen – er is van alles te doen. Na al die activiteiten heb je ‘s avonds wel een heerlijk maal verdiend. In Queenstown is er geen mooiere plek om dat te doen dan in het Skyline Restaurant, vanwaar je kan uitkijken over de stad en de indrukwekkende natuur.

10. Delaire Graff Restaurant, Stellenbosch, Zuid-Afrika. Cultuur opsnuiven doe je bij restaurant Delaire Graff. Vanaf het terras heb je uitzicht over de Simonsberg en een van de beste wijngaarden van Zuid-Afrika. Niet gek dus dat de wijnlijst voornamelijk bestaat uit lokale wijnen. De menukaart staat in het teken van exotisch Afrikaans eten en verandert per seizoen.

11. Soneva Kiri Resort, Koh Kood, Thailand. Dineren in grotten, in de Eiffeltoren, eten met honderden vissen om je heen. Net wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, kom je bij het Soneva Kiri Resort. In dit resort kun je in een soort boomhutje middenin Koh Koods eeuwenoude regenwoud eten. De obers brengen het eten via een zipline naar je toe.

12. Ngorongoro Crater Lodge, Ngorongoro, Tanzania. De Ngorongoro-krater is met een oppervlakte van 260 vierkante kilometer de grootste ter wereld. Het is al vrij bijzonder om zo’n krater te zien, maar in Ngorongoro kun je er ook bij dineren. Aan de rand van de Ngorongoro-krater bevindt zich namelijk de Crater Lodge, wat op zo’n zeshonderd meter boven de kraterbodem ligt.

13. The Signature Room at the 95th, Chicago, Verenigde Staten. Het mooiste uitzicht over Chicago en Lake Michigan krijg je vanaf de 95e verdieping van het John Hancock Center. Daar vind je The Signature Room at the 95th, waar je kunt brunchen, lunchen, dineren en borrelen. Heel goedkoop is het eten niet, maar voor de unieke ervaring is het de prijs helemaal waard.

Zou jij er willen eten? Dit zijn de 10 meest bijzondere restaurants van de wereld

Reageer op artikel:
Deze 13 restaurants zijn zó bijzonder dat je het eten helemaal vergeet
Sluiten