Suze van As
Suze van As Post 1 jul 2017
Leestijd: 5 minuten

Deze 25 films moet je gezien hebben voor je 25e

Je 25ste verjaardag is een grote mijlpaal van je leven. Zorg er daarom dus voor dat je voor die tijd genoeg heb meegemaakt en gezien – bijvoorbeeld deze 25 films!

Geloof het of niet, maar je kunt ontzettend veel leren van films – zelfs als het romantische komedies zijn! Heel veel van deze films staan ook nog eens op Netflix, dus past het ook nog eens in het budget van een twintiger. Dat noemen wij nog eens een win-win situatie.

1. Mona Lisa Smile (2003)

Een moderne kunstgeschiedenislerares in de jaren vijftig probeert haar studentes te leren dat ze het leven van een vrouw niet alleen bestaat uit kinderen krijgen en trouwen. Een heerlijke feministische film die je inspireert om aan je potentie te voldoen. Veel bekende actrices en een geweldig statement – We love it.

2. The Virgin Suicides (1999)

4 Jonge jongens raken geobsedeerd door vijf mooie, mysterieuze zussen die heel erg beschermd worden opgevoed in een religieus gezin. Het gaat over isolatie, verlangen, opgroeien en nog veel meer.

3. Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

Tieners zijn nou eenmaal een beetje awkward, soms. Je probeert voor het eerst je wenkbrauwen te epileren en het kan helemaal mis gaan.

4. Clueless (1995)

Het lijkt op het eerste gezicht een oppervlakkige film over een rijk, verwend meisje met teveel vrije tijd. Maar geloof ons, het gaat over veel meer dan shoppen.

5. Heathers (1988)

Dit is niet een gewone high school film. Het is een duistere film over een meisje dat haar reputatie wilt redden door samen met een sociopaat alle populaire mensen op school te vermoorden.

6. 10 Things I Hate About You (1999)

Het gaat over een feministische middelbare scholier die verliefd wordt op een typische bad boy (Heath Ledger!).

7. Bridget Jones’ Diary (2001)

Natuurlijk moet deze lieftallige dame in de lijst verschijnen. Het laat zien dat zelfs volwassenen niet altijd alles op een rijtje hebben – en dat is prima.

8. Election (1999)

De middelbare scholier Tracy wil al haar hele leven alleen maar Student Body President worden. De film draait vooral over politieke kronkels op de middelbare school.

9. Erin Brockovich (2000)

Deze single moeder (Julia Roberts) heeft geen opleiding afgerond en weinig geld, maar krijgt het ondanks alles toch voor elkaar om een grootschalig vervuilend bedrijf neer te halen.

10. Thelma and Louise (1991)

Thelma en Louise zijn beste vriendinnen die genoeg hebben van de dagelijkse sleur. Ze zoeken het avontuur op en raken ook nog eens betrokken bij een moordzaak.

11. The Craft (1996)

Deze vier meisjes zijn hun hele leven al outsiders geweest en na al die pesterijen hadden ze er helemaal genoeg van. Voor hun wraak is het dan ook best handig dat ze heksen zijn.

12. Bend It Like Beckham (2002)

Een meisje uit een religieus gezin wil eigenlijk alleen maar net zo goed kunnen voetballen als David Beckham. Haar ouders zijn het er niet mee eens. Een heerlijke film over rebellie.

13. 500 Days of Summer (2009)

Zooey Deschanel speelt een mysterieus meisje genaamd Summer, waar de hoofdrolspeler (Joseph Gordon Levitt) helemaal verliefd op wordt. Het is alleen niet bepaald een romantische film, dus wees voorbereid!

14. Easy A (2010)

Allereerst: Emma Stone. Ten tweede: Een geweldige film over slut-shaming.

15. The Devil Wears Prada (2006)

De verhaallijn hoeven we niet meer uit te leggen. Waarschijnlijk heb je hem toch twintig keer gezien (wij in ieder geval wel).

16. Beaches (1988)

De film is misschien wel stokoud, maar het verhaal is nog steeds hartstikke top. Het gaat over een bijzondere vriendschap. Kijk maar gewoon.

17. Beloved (1998)

Deze film moet je gewoon gezien hebben. Het gaat over een slaaf die wordt bezocht door de geest van zijn overleden dochter.

18. Joy (2015)

Jennifer Lawrence speelt een zakenvrouw die het helemaal voor elkaar krijgt. Het is een must-see, dus zet hem op je lijst.

19. The Color Purple (1985)

Ze probeert haar identiteit te vinden, maar na decennia lang mishandeld te zijn geweest door haar vader is dit nog wel een lastige taak. Bereid je voor op tranen.

20. Girl, Interrupted (1999)

Ze wilde niet gaan studeren dus sturen haar ouders haar naar een psychiatrische inrichting. We zien een piepjonge Winona Ryder en Angelina Jolie. Zeker het kijken waard.

21. Whip It (2009)

Haar moeder wil dat ze aan schoonheidswedstrijden meedoet, maar zelf wilt ze niets liever dan meedoen aan Roller Derby wedstrijden.

22. Jawbreaker (1999)

Drie populaire meiden vermoorden per ongeluk de prom king tijdens een mislukte kidnap-poging.

23. Frida (2002)

Deze moet je gewoon gezien hebben. Het is het zware levensverhaal van de beroemde kunstenares Frida Kahlo. Die met de iconische wenkbrauwen, ja.

24. Precious (2009)

Het is een mooie film met duistere grappen. Het thema is wel heel erg zwaar, dus wees voorbereid.

25. Legally Blonde (2001)

Je hart wordt gebroken. Kies je er dan voor om in een hoekje te gaan zitten huilen, of zorg je er dan voor dat je wordt toegelaten op Harvard?

the tab

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 25 films moet je gezien hebben voor je 25e
Sluiten