Vivian
Vivian Love & Life 11 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze 3 stappen moet je dírect volgen als je rode wijn op je kleding hebt gemorst

Hulpeloos kijk je om je heen, geen idee wat je moet doen. Maar geen paniek: als je direct deze drie dingen doet, houd je de vlek onder controle.

1. Spoel de vlek met koud water. Ren snel naar de kraan voordat de wijn in je kleding is getrokken. Volgens Lindsey Boyd, medeoprichter van The Laundress, verwijdert koud water een klein beetje van de vlek. Hoewel het verleidelijk is om er gewone antibacteriële zeep op te smeren, kun je dit beter achterwege laten. Vlekverwijderaar werkt nog altijd het beste. Pas wel op voor de stick-varianten hiervan, zegt Boyd. Deze halen namelijk niet alleen de vlek weg, maar kunnen ook de kleur van de kleding verwijderen.

2. Gebruik een hand- of theedoek, geen servetjes. Wanneer je tijdens een dinertje onverhoopt rode wijn op je nieuwe jurk morst, is je eerste instinct om naar het servetje te grijpen. Servetjes en keukenpapier kunnen pluis achterlaten in de vlek, waardoor deze nog meer opvalt. Een gekleurd servetje is al helemaal uit den boze. Boyd: “Colored cocktail napkins bleed. You don’t want to dip it in water and put on your silk blouse!”

3. Dep! Hoewel het je eerste instinct is om als een malle de vlek uit je jurk proberen te wrijven, werkt een zachte aanpak altijd beter. Dep zachtjes met een vochtige hand- of theedoek op de vlek. Pas op dat je niet te hard drukt, dit kan de stof van je kleding verpesten.

Of: je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het te laten zoals het is. De vlek gaat er wel weer uit in de was. En als dit niet zo is, strooi er dan wat keukenzout op en laat dit intrekken. Dep vervolgens een doek met wat lauw water op de vlek, en weg is ‘ie.

Reageer op artikel:
Deze 3 stappen moet je dírect volgen als je rode wijn op je kleding hebt gemorst
Sluiten