Suze van As
Suze van As Love & Life 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 bloedirritante dingen moet je nóóit tegen een introvert persoon zeggen

Niet iedereen is even spontaan en houdt van kletsen – en dat is helemaal prima. Toch lijken sommigen er niet goed tegen te kunnen als mensen wat stiller zijn.

Vroeger had je geen zin om je hand op te steken in de klas om het antwoord te geven – ook al wist je het best. Mensen zien je als een lief en rustig persoon, maar ze vinden wel dat je heel stil bent. Ofwel: je bent introvert en de meeste mensen snappen daar niks van. Lees deze vijf dingen die je nooit moet zeggen tegen een introvert persoon, en dan weet je meteen dat ‘introvert’ geen synoniem is voor kluizenaar.

1. “Wat ben je stil”

Je weet dat je stil bent, dankjewel. Wat mensen precies proberen te bereiken met deze opmerking is ons een raadsel. Wat je er wél mee voor elkaar krijgt is dat de persoon tegen wie je dit zegt zich ongemakkelijk gaat voelen. Doe het gewoon niet.

2. “Zeg eens wat! Ik doe je niks hoor”

Je ging er eigenlijk wel vanuit dat die persoon je niks aan wilt doen. Ze denken gewoon dat je ‘bang’ bent om mee te praten, terwijl je gewoon aan het twijfelen bent of je er wat over te zeggen hebt of niet. Je praat wel zodra je daar zin in hebt, en niet omdat je niet bang bent.

3. “Ben je altijd zo verlegen?”

Verlegen. Als iemand je verlegen noemt voel je je een beetje op de tenen getrapt. De meeste introverte personen zien zichzelf niet als ‘verlegen’ en het is dan ook vervelend als je zo gelabeld wordt.

4. “Waarom ben je zo zenuwachtig?”

Wanneer je stil bent gaan mensen er nog wel eens vanuit dat je ergens zenuwachtig over bent en je je niet op je gemak voelt. Ze willen dan met je praten om je gerust te stellen – wat lief bedoeld is – maar je kunt hier helemaal geen antwoord op geven. Je bent niet zenuwachtig, je vind het gewoon interessant om te luisteren naar gesprekken en mee te praten zodra je er beter over hebt nagedacht.

5. “Je komt later vast nog wel uit je schulp”

Eventjes voor de duidelijkheid: je zit niet in een schulp, je bent al helemaal jezelf en daar ben je tevreden mee. Niet iedereen ziet het als levensdoel om extravert te worden.

Erger jij je snel aan taalfouten? Dan ben je waarschijnlijk introvert of onaardig

elitedaily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 5 bloedirritante dingen moet je nóóit tegen een introvert persoon zeggen
Sluiten