Sharon
Sharon Love & Life 15 jun 2018

Deze 9 verlaten locaties zijn voor de échte avonturiers

Ben je niet vies van een beetje spanning én ga je het liefst naar plekken waar niet iedereen komt? Zet deze negen verlaten locaties dan maar snel op je to do lijstje!

1. La Famille Express Shipwreck (Turks- en Caicoseilanden)
Dit vrachtschip zonk tijdens orkaan Frances in 2004 en ligt nu enkele meters onder water. Door meerdere ladders is het mogelijk geworden om toch toegang te krijgen tot alle delen van het schip.

2. Michigan Central Train Depot (Michigan, Verenigde Staten)
Deze heuvel van omgekeerd marmer is te vinden in een treinstation dat vanaf de jaren tachtig is verlaten. Voor stevigheid voegde een kunstenaar er later nog stalen balken aan toe waardoor je er zelfs op kunt mediteren.

3. Bokor Hill (Cambodja)
Bokor Hill was ooit een Frans dorp bedoeld als een resort voor de kolonialen in Cambodja. Met het idee dat hier veel doden zijn gevallen en het vervallen is, geeft het een echt ghost town gevoel.

4. Grens tussen Chili en Bolivia
Chili en Bolivia hebben een lange geschiedenis die ervoor zorgde dat de grensovergang een beangstigende ervaring kon zijn. Deze bus is één van de paar overblijfselen op de grens en een bezoekje zeker waard.

5. Spreepark (Berlijn)
Met de val van de Berlijnse muur kwamen ook veel bedrijven ten einde. Spreepark, in het oostelijke deel van Berlijn, hoorde daar ook bij. Het park wordt nu vooral nog gebruikt als plek om te fotograferen.

6. Boquete (Panama)
In het noorden van Boquete is langs een waterval een verlaten kasteel te vinden. Het verhaal gaat dat een man was begonnen aan het bouwen van een droomhuis voor wanneer zijn vrouw met pensioen zou gaan. Helaas overleed ze voordat het helemaal af was.

7. Preah Vihear (Cambodja)
Deze hindoeïstische tempel ligt op een hoge berg en is vervallen tot een ruïne. De tempel wordt streng bewaakt, maar is zeker de moeite waard om te bekijken.

8. Collins Beach (Portland, Verenigde Staten)
Je zou misschien denken dat dit een ruimteschip is, maar het is oorspronkelijk een experimentele boot. Fun fact: er heeft zelfs een hele familie in gewoond.

9. Al Zubarah (Qatar)
Dit zijn de ruïnes van een oud vissersdorpje in Qatar. Het is wel even zoeken: zelfs locals weten deze plek namelijk niet altijd te vinden.

Reageer op artikel:
Deze 9 verlaten locaties zijn voor de échte avonturiers
Sluiten