Madelon Logen
Madelon Logen Post 1 sep 2017

Deze blogger onthult de waarheid achter haar ‘perfecte’ leven op Instagram

Sophie Gray is een blogger en social influencer met bijna 400.000 volgers op Instagram. Door de constante druk om telkens maar iets te moeten posten, kreeg de blogger last van angst- en paniekaanvallen. Ze besloot daarom om de waarheid achter haar picture perfect life te delen.

Haar Instagram, ‘Way of Gray,’ stond altijd vol met foto’s van haar keiharde abs, fruitbowls en fitness quotes. Haar volgers zagen haar dan ook als een voorbeeld: iemand die super gelukkig en gezond is, de ultieme #lifegoals. Ondertussen zag het leven van Sophie Gray er in het echt heel anders uit dan op de foto’s.

Ze vond het tijd om eerlijker te zijn tegenover haar volgers én zichzelf, en probeert nu het beeld dat ze het perfecte leven leidt, te doorbreken.

Zo kwam ze tot de conclusie dat veel van haar volgers ook last hebben van die onzekerheden en pressure om perfect te zijn op Instagram. Vandaar dat ze besloot om haar volgers uit te leggen waarom ze eerlijker wilde zijn op Instagram:

“Why? I simply did the math: One in five people live with anxiety. I have 400,000 followers on Instagram alone, which means that approximately 80,000 of my fans are living with anxiety right now — including me. Was my portrayal of a “perfect life” making them feel any better? It was making me feel fucking terrible, so I’m pretty sure that it wasn’t.”

Door haar échte leven te laten zien hoopt ze meer positiviteit te verspreiden:

“I don’t want to compound anyone’s pain and anxiety with my portrayal of a so-called perfect life or body. I want to be a force for positive change.”

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Deze blogger onthult de waarheid achter haar ‘perfecte’ leven op Instagram
Sluiten