Kelly Kulk
Kelly Kulk Food 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze etenswaren maken je oprecht gelukkiger

Bepaalde etenswaren die je waarschijnlijk dagelijks eet zijn niet alleen gezond voor je, ook blijken deze je gelukkiger te maken!

Nu ook langzaam maar zeker de zomer steeds dichterbij komt en het besef dat we dadelijk onszelf weer in een bikini mogen hijsen ook groter wordt, letten de meesten van ons nét iets beter op wat we eten. Onderstaande etenswaren zijn echter niet alleen gezond, je wordt er blijkbaar ook nog echt gelukkiger van, blijkt uit onderzoek.

Onderzoekers uit Australië hebben een experiment gedaan met 82 mensen tussen de 18 en 65 jaar die een vorm van depressie hadden. Ze hebben de kandidaten een dieet gegeven waarbij ze meer omega-3-vetzuren binnenkregen (denk aan vette vis, spinazie, noten, olijfolie) en minder suikers en bewerkt voedsel. De resultaten waren duidelijk: de kandidaten bleken ook daadwerkelijk lekkerder in hun vel te zitten na dit experiment.

Onderzoekers beweren ook dat een tekort aan zuurstof en bloedtoevoer naar de hersenen schadelijk kan zijn, maar dat door een boost aan omega-3-vetzuren en andere voedingsstoffen als vitamine B en D je hersenen beter kunnen functioneren en daardoor vormen van depressies kunnen voorkomen. En laat nou net zalm sashimi een bom aan omega-3-vetzuren bevatten… Mooi excuus om vanavond sushi te bestellen. Zie hieronder nog een aantal lekkere gerechten om je geluksniveau mee te verhogen (kijken werkt voor ons ook al prima).

Etenswaren rijk aan omega-3

Vis: makreel, forel, haring, blauw-vin tonijn, atlantische zalm, anchovis
Noten en zaden: lijnzaad, (witte) walnoten, pijnboompitten, chiazaden, hennepzaden, radijs zaden
Groente e.d: spinazie, broccoli, edamame, avocado, kidneybonen, wijnbladeren, algen, wilde rijst (eigenlijk geen rijst, maar een grassoort)
Olie: olijfolie, koolzaadolie, avocado-olie, lijnzaadolie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze etenswaren maken je oprecht gelukkiger
Sluiten