Suze van As
Suze van As Love & Life 23 feb 2017

Deze gast vindt dat we onze schaamlippen moeten dichtlijmen als we ongesteld zijn

Sommige mensen begrijpen werkelijk helemaal niets van het vrouwelijke lichaam. Vooral de Amerikaanse chiropractor Daniel Dopps, die dé ‘oplossing’ voor je menstruatie denkt te hebben bedacht, is een idioot.

Tegenwoordig begint het onderwerp ‘menstruatie’ steeds meer bespreekbaar te worden. Dat is mooi, want het was een lange tijd echt taboe om het over je PMS te hebben. Vrouwen moesten maar doen alsof ze niet een week per maand bloedden als een rund. Er komen gelukkig ook steeds meer mooie producten op de markt die hulp bieden. Alleen deze zogenaamde ‘oplossing’ van Daniel Dopps is de grootste vrouwonvriendelijke flop op de wereldbol.

Daniel heeft namelijk de ‘Mensez’ bedacht; een ‘feminine lip-stick’ waarmee vrouwen massaal hun schaamlippen dicht zouden kunnen lijmen tijdens de menstruatie, om het bloed tegen te houden. Ja, dat las je goed.

Goed, de tampon is bedacht door een man die zijn vrouw wilde helpen. En dat is lief. Maar deze ‘lip-stick’ is overduidelijk ontstaan uit alle verkeerde ideeën over het vrouwelijke lichaam. Zo vertelde Dopps aan ELLE dat menstruatie vergelijkbaar is met peuters die nog niet zindelijk zijn. Niet alleen denigrerend, maar ook ronduit belachelijk. Ook via Facebook had hij er wat over te zeggen: “You as a woman should have come up with a better solution than diapers and plugs, but you didn’t. Reason being women are focused on and distracted by your period 25% of the time, making them far less productive than they could be.”

Daarnaast (ja, het wordt erger) vergeleek hij het óók nog eens met mannen die elke maand een week diarree zouden hebben. Hij denkt dat zijn product, dat oplost met urine waarna je je schaamlippen opnieuw moet dichtplakken (lekker hygiënisch), ergens dit jaar op de markt komt. Nu nog kopers vinden.

Elle

Reageer op artikel:
Deze gast vindt dat we onze schaamlippen moeten dichtlijmen als we ongesteld zijn
Sluiten