Kim Ritskes
Kim Ritskes Food 10 feb 2017

Deze geweldige blauwe bessen gebakjes maak je in slechts 4 stappen

Mini gerechten zijn nu eenmaal leuk. Op de één of andere manier zijn we gevoelig voor kleine, schattige formaten van eten en deze mini blauwe bessen gebakjes zijn daar het ideale voorbeeld van. Dit lekkere toetje maak je met maar een paar ingrediënten in 4 eenvoudige stappen.

Ingrediënten
– Deegbodem voor een taart van ongeveer 20-25 centimeter (hier kun je 4 gebakjes van maken)
– 180 gram bevroren blauwe bessen
– 130 milliliter water
– 2 eetlepels maïzena
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 300 gram verse blauwe bessen, schoongemaakt
– Crème fraîche en muntblaadjes om te garneren

Bereidingswijze
1. Snij de deegbodem in vier stukken (je kunt deze natuurlijk ook zelf maken) en vul hier harde cakevormpjes mee. Bak deze aan de hand van de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.
2. Doe de verse blauwe bessen in een bak en zet deze aan de kant. Doe de bevroren blauwe bessen samen met het water in een pan en laat het gedurende 3 tot 4 minuten koken.
3. Meng in een andere bak de maïzena met een beetje water tot het een gladde mix is. Voeg dit samen met de suiker en het citroensap toe aan de blauwe bessenmix en pureer dit tot het een donkerblauw geheel is.
4. Gooi het mengsel over de verse blauwe bessen en roer het door tot alle bessen door de mix zitten. Verdeel dit hierna over de 4 deegbodems en garneer het naar smaak met crème fraîche en een muntblaadje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze geweldige blauwe bessen gebakjes maak je in slechts 4 stappen
Sluiten