Josca
Josca Food 27 feb 2016

Deze groenten kun je zelf heel makkelijk opnieuw laten groeien

Alles wat je hiervoor nodig hebt is de groente zelf en een potje met water, makkelijker kan het niet!

1. Prei.
Dit is eigenlijk zo logisch en we balen er best van dat we hier niet eerder achter zijn gekomen. Het onderste witte gedeelte van de prei, dat je niet gebruikt in je gerechten, zet je in een glas of pot met water, waarbij je deze vult tot de onderkant geheel in het water staat. Zet het op een zonnig plekje en vervang regelmatig het water.

2. Bosuitjes.
Ja duh, bosuitjes zijn de baby’s van de prei. Volg eigenlijk gewoon hetzelfde advies als hierboven en binnen een week heb je nieuwe bosuitjes!

3. Venkel.
Zie je al een patroon? Gebruik het witte gedeelte als start van je nieuwe plantje. Water. Zonlicht. Water vervangen. Nieuwe venkel!

4. Citroengras.
Verwijder de bladeren van het citroengras en zet het net als al het bovenstaande. Wederom: binnen een week heb je een nieuwe voorraad citroengras.

5. Knoflook.
Je hebt vast wel eens gezien dat er groene stengeltjes begonnen te ontstaan aan je teentjes knoflook wanneer deze al wat langer lagen. Gooi ze niet weg! De stengels zijn eetbaar, zolang je ze maar lang genoeg laat groeien. Let hierbij op dat je maar een bodempje water in je glas of pot zet, zodat de onderkant van het teentje knoflook in het water staat. Wanneer de stengel zo’n vijf centimeter is, kun je deze net zo afsnijden en gebruiken als bosui!

6. Sla.
Deze groente heeft dan weer een beetje een andere look dan de rest, maar het principe is hetzelfde. Neem het hart van de krop sla en zet dit in ongeveer een centimeter water. Binnen een paar dagen beginnen nieuwe blaadjes zich te vormen!

Reageer op artikel:
Deze groenten kun je zelf heel makkelijk opnieuw laten groeien
Sluiten