Renée
Renée Love & Life 23 nov 2018

Deze jongen liet zijn tepels en navel verwijderen ‘omdat ze toch niet nodig zijn’

Waarom hebben mannen eigenlijk tepels? En zijn er nog meer lichaamsdelen die wij, of in ieder geval mannen, eigenlijk helemaal niet nodig hebben? In de naam van de kunst liet de achttienjarige Spaans-Marokkaanse Karim Boumjimar zijn tepels én navel verwijderen.

Wat er met deze kleine deeltjes gaat gebeuren? Die worden verkocht aan de hoogste bieder. Het onderwerp werd al snel een hot topic, want inderdaad, wat is eigenlijk het nut van mannentepels en andere delen van je lichaam die je nooit gebruikt?

Het begint allemaal in de baarmoeder

Het antwoord op de tepels is in ieder geval vrij duidelijk, geeft Dr. Andrew Rochford aan. Die zitten er standaard bij als je lichaam zich gaat vormen in de baarmoeder, waarna pas bepaald wordt of je een man of vrouw gaat worden. Alle mannen worden in eerste instantie ‘ontwikkeld’ als vrouw, voordat ze een Y-chromosoom krijgen dat van hun een man zal maken. Volgens Rochford zijn er maar liefst acht lichaamsdelen en functies waar we zonder kunnen.

Er zijn acht lichaamsdelen en functies die eigenlijk overbodig zijn

Vanaf het moment dat we als holbewoners op aarde waren, zijn er een heleboel dingen zo geëvolutioneerd dat we ze simpelweg niet meer nodig hebben. De blinde darm is er daar een van: “We hebben geen blinde darm nodig; deze hadden we om bepaalde plantaardige materialen te verteren die we tegenwoordig niet meer eten.”

Onnodige hoofdpijn

Ook is de sinus, de lege ruimte met lucht boven je neus die je nog wel eens hoofdpijn kan geven, totaal niet nodig. Er kan vooralsnog niet duidelijk worden verklaard waarom we deze hebben als mens; een functie lijkt de sinus niet te hebben. Daarnaast zijn je amandelen een onderdeel van het immuunsysteem van vroeger, dat we nu niet meer nodig hebben. Het kan zelfs goed zijn om deze preventief te verwijderen, om juist beter te functioneren.

Oorspieren en kippenvel kunnen we ook missen

De spieren achter je oren komen ook voort uit de prehistorie, toen men nog zelf wild achternaging. Rochford: “Die spieren waren nodig voor momenten dat je je afvroeg of er wilde dieren achter je stonden om je op te eten.” Naast de oorspieren is ook de oorlel vrijwel nutteloos, als je oorbellen niet meetelt. Het meest bijzondere dat Rochford noemt, is toch wel kippenvel – ook dit is een reactie die in de moderne tijd niet meer functioneel is. “Dit was ooit nodig om dieren en de mens warmer te maken en groter te laten lijken in de ogen van de aanvaller.”

Ten slotte: dit is waarom baby’s zo sterk zijn

De harde kracht die baby’s kunnen gebruiken als ze je vinger vasthouden met hun kleine handje, stamt ook terug uit de tijd dat kinderen aan de rug van hun ouders hingen als koala’s. Deze kleine greep is blijkbaar voldoende om het hele gewicht van de baby – tot vier maanden oud – te dragen. Ga dit laatste echter niet testen, maar zie het als een interessant weetje over de kracht van je kleine.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze jongen liet zijn tepels en navel verwijderen ‘omdat ze toch niet nodig zijn’
Sluiten