Deze jongens komen op briljante wijze op voor hun vrouwelijke medestudenten

Love & Life

Deze jongens komen op briljante wijze op voor hun vrouwelijke medestudenten

De San Benito High School in Californië stuurde vier vrouwelijke leerlingen naar huis vanwege het dragen van off-shoulder tops. De jongens van de school besloten daarna als echte helden op te komen voor de rechten van hun medeleerlingen, door in dezelfde outfits naar school te gaan. Zij mochten namelijk wél in deze blouses verschijnen.

De meiden voldeden volgens de school niet aan de dresscode, waardoor ze op hun allereerste dag al naar huis werden gestuurd. Hun schouders waren te zien en dat zou niet mogen – bij vrouwen althans.

Als een reactie hierop verschenen de mannelijke leerlingen in dezelfde bloesjes op school, om zo een statement te maken. De leerlingen van de school vinden de dresscode die puur vrouwelijke leerlingen verbiedt om ontblote schoudertops te dragen namelijk seksistisch.

Er wordt wisselend gereageerd op deze actie; de één vindt het optreden van de jongens bewonderenswaardig en de ander is het met de regels van de school eens.

Wij vinden het een prachtige zet van de jongens om met dezelfde kleding op school te verschijnen, maar begrijpen natuurlijk wel dat een school z’n eigen regels mag verzinnen. Wat echter totaal onbegrijpelijk is, is dat mannen wél weg zouden komen met de tops. Hopelijk ziet de school snel in dat dit toch behoorlijk seksistisch is en worden de regels gelijk voor beide seksen, of dit nou in het voordeel van de off-shoulder-fans is of niet.