Renée
Renée Post 6 apr 2017

Yes! In deze nieuwe Nederlandse hitserie staat een vrouw centraal

Wanneer het op krimi’s en dramaseries aankomt, is de grootste rol toch opvallend vaak weggelegd voor een man. Of dat een kritiekpuntje is? Dat misschien niet, maar het is wel erg fijn om dit een keer anders te zien, én goed.

In onze nieuwe favoriete serie ‘Brussel’ staat een vrouw centraal binnen alle machtsspelletjes die er worden gespeeld en meegespeeld, wat niet alleen verfrissend is om te zien, maar ook nog eens geniaal wordt uitgevoerd. Brussel combineert alles van schandalen tot persoonlijke drama’s en van enorme geldsommen tot terrorisme, wat het bijna onmogelijk maakt om niet te binge watchen.

Moniek van Dalen (gespeeld door Johanna ter Steege) is de powervrouw in dit verhaal, die haar hoofd koel probeert te houden tussen de spanning van het top-level zakenleven en de romance tussen haar en haar Russische rivaal. Zo is ze namelijk ex-minister, maar nu ook bestuurslid van de oliemaatschappij TransOil, waarvoor ze steun wil krijgen voor een nieuw project. Haar concurrent in deze belangrijke beslissing? De Russisch-Oekraïense oligarch Viktor Petrenko, die ooit ook haar minnaar was. (Hint: dat laatste maakt hem dus behoorlijk weinig uit wanneer het op zaken aankomt.)

Net als vrijwel iedereen in de serie wordt Moniek enorm genaaid, echter weet ze dit zo om te draaien dat ze er profijt van heeft. Brussel maakt duidelijk dat je niet met de verkeerde mensen moet sollen, maar gaat tegelijkertijd ook over onmogelijke romances. Slechts twee van de vele aspecten die ons er geen genoeg van laten krijgen.

Kijken?

Je kunt nu al gratis de eerste drie afleveringen zien via de Brussel-pagina van KPN en KPN klanten bekijken de hele serie via kanaal 18. Wij zijn in ieder geval mega enthousiast dat er weer eens een écht sterke Nederlandse serie op tv is, en hopen dat jij er net zo van zult genieten. Laat je ons weten wat je er van vindt?

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
Yes! In deze nieuwe Nederlandse hitserie staat een vrouw centraal
Sluiten