Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Body & Mind 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Scandinavische methode voor het opmaken van je bed is perfect voor iedereen die met partner slaapt

Ze zeggen het vaak: couples who sleep together, stay together. Maar wat als jij de laatste dagen geen oog dicht doet? Daar hebben ze in Scandinavië de perfecte oplossing voor en die heeft alles te maken met je dekbed.

En zeker nu het weer wat kouder wordt, komt deze remedie van pas.

Scandinavian Sleep Method

Op TikTok zien we van alles voorbijkomen over het huishouden: van recepten tot Sunday Resets. In een video van Scandinavische TikTokkers valt één ding op als zij het bed verschonen: ze hebben niet één deken, maar twee.

@sejsejlija

Do you do it the same way?? #svalbard #longyearbyen #swedish

♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) – Instrumental – Lesfm & Olexy

Dat ieder persoon in de relatie een eigen kussen heeft, is voor ons vanzelfsprekend, maar een eigen deken komt nog niet vaak voor. En waarom eigenlijk niet? Want het tackelt meteen het probleem van dat grote koude gat tussen jullie twee.

Iedereen die, iedere avond of af en toe, samen slaapt met een partner weet hoe koud het kan worden onder de dekens als er iemand op de zij slaapt. En laten we niet eens beginnen over het toe-eigenen van deken tijdens het slapen

Om je bed op Scandinavische wijze op te maken, moet je beginnen met een hoeslaken en vervolgens twee aparte dekbedden. Neem je eerste dekbed en leg het iets meer dan halverwege het bed en herhaal dit met het tweede dekbed zodat ze elkaar overlappen. Voor nog meer comfort drapeer je een gestructureerd kleed of sprei over de onderkant van het bed. Et voilà! 

De voordelen van samen slapen

Wist je dat samen slapen met een loved one veel voordelen heeft? Slapen naast een geliefde zorgt ervoor dat je hersenen oxytocine vrijmaken. Dit vermindert angst en geeft je een gevoel van kalmte en veiligheid, waardoor je beter en dieper slaapt.

Het ademhalingspatroon van je partner vormt een ritme, waardoor het makkelijker is om in slaap te vallen met dit achtergrondgeluid. Genoeg reden om naast elkaar in bed te kruipen dus – maar wel met twee dekens.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.