Deze vrouw kocht voor $700 een naaktkat, die een geschoren kitten bleek te zijn

Dit is toch wel waarom het gezegde ‘kat in de zak’ is uitgevonden. De Canadese JoAnne Dyck is een Sphynx-liefhebber, en heeft al meerdere naaktkatten in huis. Toen ze haar gezinnetje uit wilde breiden, kocht ze voor $700 dollar een nieuwe naaktkitten.

Als je online aankopen wél goed gaan

Althans, dat dacht ze. “It looked like a Sphynx because he was very, very skinny and his face was really angular.” Ze begon op te merken dat de kitten het totaal niet kon vinden met de andere naaktkat in haar huis, en dat zijn gedrag extreem anders was. “I thought he was crying for his mom, but he probably was in pain”. Een kennis wilde het katje wel van haar overnemen.

Aangezien het katje maar niet kalmeerde, nam ze hem mee naar de dierenarts. Daar kwamen ze erachter dat zijn huid in slechte conditie was: het beestje had schrammen en irritaties van scheren of ontharingscrème. Dit bleek helemaal geen Sphynx te zijn, maar een gewone huiskat.

Een week later begon het katje een oranje vacht te vertonen. JoAnne heeft inmiddels contact opgenomen met de dierenbescherming, maar zonder de volledige naam en het adres van de verkoper, zeggen zij niets te kunnen doen. Hopelijk krijgen ze deze daders te pakken!

Reageer op artikel:
Deze vrouw kocht voor $700 een naaktkat, die een geschoren kitten bleek te zijn
Sluiten