Vivian
Vivian Love & Life 30 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze wekker maakt je wakker met de geur van koffie en croissants

Er is niets zo erg als het indringende, schelle geluid van je wekker wanneer je net zo hemels ligt te slapen. Dat vond de 19-jarige student bouwkunde Guillaume Rolland ook.

Hij vroeg zich af hoe hij ‘s ochtends opstaan net een beetje minder verschrikkelijk kon maken. Daarop bedacht hij de Sensorwake, een alarmklok die je ‘s ochtends wakker maakt met geuren in plaats van geluiden.

“Human beings were not meant to wake up to iPhone alarms”, zegt Rolland. Hoewel we liever helemaal niet gestoord worden uit onze slaap, klinkt wakker worden met de geur van een kopje koffie stukken beter dan al dat gepiep.

Als je geen koffiepersoon bent, kun je kiezen uit genoeg andere geuren. Verse croissantjes, chocolade of de geur van de zee voor de echte waterrat. Wanneer je hebt gekozen met welke geur je de volgende dag gewekt wilt worden, plaats je een capsule van deze geur in de wekker. Met één capsule kun je tot dertig alarms zetten.

Volgens Rolland maakt de Sensorwake 99 procent van de slapers binnen twee minuten wakker, en is hiermee net zo betrouwbaar als een traditionele alarmklok.

Ben je verkouden en zit je neus helemaal dicht? Daar heeft Rolland ook aan gedacht. Als je na drie minuten nog niet wakker bent geworden van de geur gaat er een geluid af.

Hoewel het ons heerlijk lijkt om gewekt te worden met de geur van verse croissantjes en een kopje koffie, zien we wel wat problemen met de Sensorwake. Ten eerste, stel je je de teleurstelling eens voor wanneer je wakker wordt met de heerlijke geur van koffie, maar er geen kopje koffie voor je klaarstaat op je nachtkastje. Drama!

En ten tweede: wat als je op den duur de geur van croissants en koffie net zo gaat haten als het geluid van je wekker? Dan loop je langs een Frans bakkerijtje en kun je alleen maar denken aan je ruw onderbroken slaap.

Al met al: leuk idee, maar of we er na een week nog écht blij van zouden worden, dat weten we niet! Geïnteresseerden kunnen deze shop checken; de wekker is inmiddels te koop!

Reageer op artikel:
Deze wekker maakt je wakker met de geur van koffie en croissants
Sluiten