Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 26 jul 2019

Vergeet je vrienden en telefoon – deze activiteiten zijn chill om alleen te doen

We zijn zo gewend om dingen te doen in groepsverband, dat we af en toe het idee hebben dat je je niet kan vermaken in je eentje. Bullshit natuurlijk. Dit zijn de leukste activiteiten om in je eentje te doen.

Jezelf vermaken

In het dagelijks leven zijn de meesten bezig om elke minuut van de dag interactie te hebben met anderen. Of het nu via social media is, op school, werk of in je vrije tijd. Je bent constant in contact met mensen om je heen.

Toch is het mega belangrijk dat je zo nu en dan even geniet van wat alleen-tijd. Door tijd in je eentje door te brengen kom je mentaal even tot rust. Laat je FOMO even voor wat het is vermaak jezelf met de volgende activiteiten.

1. Naar de film

Je denkt misschien dat naar de film gaan iets is wat je met je vrienden, familie of je relatie moet doen. Dat is echt totaal niet waar. Het is heerlijk om even in je eentje naar de film te gaan. Heb je een paar uurtjes over en is het een beetje vies weer buiten? Niks lekkerder dan in je eentje met een grote bak popcorn in een donkere bioscoopzaal te zitten. Telefoon op stil en ontspannen maar.

2. Naar een museum

Ook naar een museum gaan is een activiteit wat heerlijk is om in je eentje te doen. Met z’n tweeën bestaat de kans dat je erg opgehouden of opgejut wordt. Zondagmiddag en je bent alleen? Wandel lekker naar die tentoonstelling die je al zo lang wilt bekijken.

3. Ga spijkerbroek shoppen

Luister, als er iets is wat eigenlijk helemaal niet relaxed is om met meerdere mensen te doen, dan is het wel shoppen. Je moet naar winkels waar je zelf niet naartoe zou gaan en hoe irritant is het als je vriendin in de hoek van de winkel staat te wachten terwijl jij nog vanalles wilt passen.

Nope, liever alleen. En wat je al helemaal in je eentje moet kopen, zijn jeans. De perfecte spijkerbroek vinden is net als de lotterij winnen, dus het kost nogal wat tijd. Pas alle modellen en kom ‘s avonds thuis met je nieuwe aanwinst.

4. Wandel door de stad

Niets rustgevender dan in je eentje door de stad dwalen. Via parkjes en steegjes rondlopen in je eigen buurt is heerlijk. Het gras, de bomen de struiken. Ze fluisteren allemaal: “Als je hier met Angela was geweest had je de hele tijd over haar kut vriendje moeten praten.”

Doe een muziekje in, adem de frisse lucht in en je hoofd is helemaal leeg als je weer terugkomt.

5. Dwaal door boekenwinkels

Stap een grote boekenwinkel binnen en verdwaal. Niks fijners dan uren elk genre uit een oude boekenwinkel onderzoeken in je eentje. In de tijd van social media is de kans aanwezig dat je niet zo vaak een boek oppakt. Zeker niet als je altijd onder de mensen bent. Geniet van wat alleen-tijd met een goed boek of leuk tijdschrift.

6. Koffiezaakjes

Je hoeft echt geen date te hebben of met je vrienden af te spreken om te genieten van een heerlijk bakkie pleur en dat lekkere bananenbrood. Ga naar je favoriete koffiezaakje, neem een boek of je laptop mee en blijf er een paar uurtjes zitten. Lekker mensen kijken of een beetje browsen op je laptop is super ontspannen. Hé, wie weet komt de liefde van je leven wel binnenwandelen voor een latte macchiato.

We kunnen nog uren doorgaan met leuke dingen die je in je eentje kan doen, maar dat is niet nodig. Als je één van deze dingen hebt gedaan, kom je vast en zeker helemaal ontspannen thuis ‘s avonds. Dan kan jij de volgende dag weer met al je vrienden afspreken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vergeet je vrienden en telefoon – deze activiteiten zijn chill om alleen te doen
Sluiten