Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 18 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Met deze 6 tips kom je in die flow en krijg je eindelijk dingen gedaan

Soms lijk je op één dag bergen te kunnen verzetten, andere dagen komt er niets productiefs uit je vingers. Een writersblock, of gewoon totaal geen zin om aan de slag te gaan. Maar je kunt niet altijd alles blijven uitstellen. Juist op die dagen zonder motivatie kan je een fijne workflow gebruiken om dingen gedaan te krijgen.

In de flow komen. Het klinkt vaag, maar heb je ook wel eens van die dagen dat je lekker aan het werk bent, op de klok kijkt en je afvraagt hoe het ineens zo laat is. Dát is de flow. En die flow vinden we lekker, omdat je dan op je productiefst bent.

1. Haal alle afleiding weg

Leg je telefoon op een plek waar je niet makkelijk bij kan, zet je mailnotificaties op stil en zorgt ervoor dat je op geen enkele manier afgeleid kunt worden. Bij elke afleiding moet je namelijk weer opnieuw die flow opzoeken, en dat is natuurlijk geen pretje.

2. Maak een to do list

Misschien wel het fijnste gevoel ooit: het aftikken van een openstaande to-do op jouw to-do lijst. Naast dat zo’n lijst je een fijn gevoel geeft, zorgt het er ook nog eens voor dat je een stuk productiever kunt werken. Je weet namelijk precies wat je die dag nog moet doen. Daardoor krijg je motivatie om zo snel mogelijk die hele lijst weg te werken.

Maar let op: zorg er ook weer voor dat je to do list niet té vol zit met taken. Zodra je je realiseert dat je de taken van die dag sowieso niet af kunt krijgen, zal je motivatie meteen dalen.

3. Koptelefoon

Werk je lekker met muziek op? Zorg er dan voor dat je je volledig kunt focussen op die muziek. Wij vinden een fijne Spotify-lijst altijd het beste werken. Op de radio wordt er veel gepraat, waardoor je snel afgeleid raakt. Dus pak er een playlist bij, koptelefoon op, en gaan.

Benieuwd naar een paar fijne lijsten om op te werken? Dit zijn de favoriete Spotify lijsten van de WorkJuice-redactie om lekker op te werken.

4. Cafeïne

Cafeïnehoudende dranken als koffie en energiedrankjes zijn niet handig als je daarna lekker wilt slapen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je in een lekkere flow komt. Maar drink ook weer niet té veel, want daardoor kan je onrustig en gehaast worden.

5. Neem een pauze

Lukt het je maar niet om in die flow te komen? Ga even naar buiten. Loop een rondje en haal een koffie bij je favo koffiezaak op de hoek. Laat de hond even uit, of ga gewoon tien minuten met je neus in de zon zitten. Soms kan het juist goed zijn om even uit je werkomgeving te gaan, zodat je daarna weer met nieuwe energie aan de slag kunt. Grote kans dat het na het rondje lopen wél lukt om weer lekker aan de slag te gaan.

6. Ruim je bureau op

Een rommelig bureau is niet ideaal voor een fijne workflow. Rommel is afleiding. Als je weinig shit op je bureau hebt liggen, is de kans ook niet groot dat je zonder dat je het doorhebt voor de zoveelste keer in een oud tijdschrift artikelen over Kanye West en Taylor Swift aan het lezen bent. Oeps.

7. Planten maken je productiever

Fun fact: een (home) office vol planten zorgt ervoor dat je productiever werkt. Planten zuiveren de lucht en zorgen daardoor voor meer concentratie en een betere productiviteit. Niet geboren met groene vingers? Deze makkelijk te onderhouden planten houdt iedereen in leven, zelfs jij.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips kom je in die flow en krijg je eindelijk dingen gedaan
Sluiten