Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 29 jan 2019

8 dingen waar je écht altijd eerlijk over moet zijn tegen je beste vriendin

Je kent haar beter dan jezelf en ze bewaakt je donkerste geheimen alsof het de hare zijn. Jullie zijn een topteam en niets of niemand hoeft te proberen tussen jullie in komen. Van de meest gênante momenten in je leven tot die ene nieuwe crush, je kunt werkelijk alles met haar delen en ze zal je nooit veroordelen, omdat ze zelf net zo gestoord is als dat jij bent.

Hoe zoetsappig het ook mag klinken, je beste vriendin moet je koesteren. Het is een van de mensen bij wie je zeker weet dat je honderd procent jezelf kunt zijn en bij wie je altijd terechtkunt als je weer eens iets doms hebt gedaan. Je beste vriendin is er voor je door dik en dun, dus zorg ervoor dat je altijd eerlijk tegen haar bent als het aankomt op de volgende punten.

1. Als je plannen moet cancelen omdat je moe bent

Hoewel er een beetje een taboe op heerst, is moeheid een heel goede reden om een afspraak te cancelen. Waar je met anderen misschien het idee hebt dat je hierover moet liegen, is het juist belangrijk om er tegenover je beste vriendin eerlijk over te zijn. Het laatste wat zij wil is namelijk dat jij met tegenzin met haar afspreekt. En hé, misschien is er wel een achterliggende reden dat je moe bent. Dan is zij degene die begrijpt dat je even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Jullie zullen elkaar heus binnenkort wel weer zien.

2. Als je een nieuwe crush hebt

Hoe spannend is het om een nieuwe crush op iemand te hebben? Juist als je het nog niet aan de grote klok wilt hangen (misschien weet hij of zij het zelf nog niet eens), is je beste vriendin de uitgelezen persoon om je hart bij te luchten.

3. Hoe je denkt over haar partner

Of je de partner van je beste vriendin nou een fantastisch mens vindt, of dat je hem of haar wel achter het behang kunt plakken, maakt hierbij niet uit. Ze verdient het om te weten hoe je over haar partner denkt. Zij verdient niets dan het beste, en dat wil je haar duidelijk maken. Ze kan met jouw mening vervolgens doen wat ze wil, maar het is wel belangrijk dat ze weet hoe je over degene denkt aan wie ze zich openstelt.

4. De struggles van het volwassen leven

Hoewel het gelukkig steeds bespreekbaarder wordt, vinden we het vaak nog steeds lastig om open te zijn over onze emoties. En dit terwijl we allemaal weleens een off day hebben. Zeker aan het begin van je volwassen leven kun je tegen een hoop dingen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, de huur die je ineens moet betalen of een relatie die kapotgaat. Je beste vriendin is dan juist degene bij wie je je hart moet kunnen luchten. Hoe klein of groot je problemen ook zijn.

5. De echte reden dat je te laat bent

Wees eerlijk: het is veel makkelijker om een of andere smoes te bedenken waarom je te laat bent, dan eerlijk te zeggen dat je er drie kwartier over hebt gedaan om je eyeliner fatsoenlijk op te krijgen. Tegen je beste vriendin kun je dit gelukkig wél eerlijk zeggen. Zij heeft er namelijk al lang rekening mee gehouden dat je een ramp bent in make-up, en komt daarom zelf ook standaard drie kwartier te laat op jullie afspraak aan.

6. Hoe je over haar denkt

Beste vriendinnen of niet, soms gebeurt het gewoon dat je haar even heel intens k*t vindt. Dat kan komen omdat ze iets heeft gedaan wat je woest maakt, of gewoon omdat jullie even niet zo lekker gaan. Betekent dat dat jullie geen beste vriendinnen meer zijn? Natuurlijk niet. Zoals in elke relatie, krijg je ook met vriendschappen te maken met ups en downs. Praat hierover. Jullie zijn beste vriendinnen om een reden, dus moet je ook je gevoelens naar haar kunnen uiten. Maar onthoud ook dat je haar regelmatig moet vertellen dat je van haar houdt. Er is niets zo belangrijk in een vriendschap dan je waardering naar elkaar uiten.

7. Je grootste angst

Hoe tough je ook bent, iedereen is wel ergens bang voor. Angsten kunnen gaan om kleine dingen als insecten, maar kunnen ook over meer serieuze situaties gaan. De toekomst is bijvoorbeeld een heel reële angst waar veel mensen mee lopen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je angsten. Niet omdat je beste vriendin ze zal verhelpen, maar wel omdat ze er voor je kan zijn en je kan helpen ze te overwinnen.

8. Wanneer het even niet zo lekker gaat

Soms zijn er moment waarop je even niet zo lekker in je vel zit. Deze momenten heeft iedereen. Het is fijn om te weten dat er dan iemand is die voor je klaarstaat en je nooit zal veroordelen. Door eerlijk over deze momenten te zijn, zul je merken dat je er sneller overheen komt dan wanneer je alles voor je houdt. En hé, hoe fijn is het om te weten dat je beste vriendin er ook tijdens je mindere momenten voor je is?

10 dingen waarvoor je je beste vriendin toch echt eens moet bedanken

 

Elite Daily

Reageer op artikel:
8 dingen waar je écht altijd eerlijk over moet zijn tegen je beste vriendin
Sluiten