14x dingen om thuis te doen nu je daar voorlopig nog wel even bent

Dat we aankomende weken vooral thuis gaan doorbrengen, staat vast. Nu heb je vast wel een (lang) lijstje met to-do’s waar je nooit aan toekomt in je drukke leven. Denk aan het wegbrengen van die lege flessen, je laatste verhuisdoos uitpakken of het kijken van je lievelingsfilm: je hebt er allemaal tijd voor. Maar het kan ook zijn dat je jouw to-do lijst al hebt afgewerkt en geen idee hebt wat je nog moet doen.

Precies om die reden verzamelden wij nog wat activiteiten die je prima thuis kunt doen.

1. Lees een boek

Misschien is deze een beetje voor de hand liggend, maar wat is er lekkerder dan een boek lezen? Precies, niks. En heel vaak komen we er niet aan toe om die ene goede roman of dat zelfhulpboek uit te lezen. Schenk een kop thee in, maak je huis gezellig en laat jezelf meeslepen in een goed boek.

2. Lees een magazine

Is een boek niks voor jou? Of heb je gewoon nog een hele stapel magazines liggen? Er is niets lekkerder dan bladeren door een magazine, goede interviews lezen en fashion inspo opdoen. En dat gewoon thuis.

3. Maak je huis schoon

Ja, we know, dit is misschien niet het allerleukste klusje, maar je wordt er wel heel erg blij van. Het zorgt er niet alleen voor dat alle stof, viezigheid en bacteriën verdwijnen, het is ook goed voor je mind. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Dus zet je favoriete playlist aan, gooi er een wasje in en ruim je kasten uit. Daarna kan je lekker met een wijntje op de bank zitten. In een opgeruimd huis.

4. Ruim je kledingkast uit

Nog een klus waar je nooit aan toekomt: je kledingkast opruimen. Dat ene shirtje wat je maar nooit aantrekt? Of dat jurkje dat je één keer hebt gedragen? Het is tijd om ze weg te doen. Neem wat sterke vuilniszakken en start met uitruimen. Doneer je kleding of verkoop het via een website. Het geeft je een rustig gevoel in je hoofd en een opgeruimd huis. Win-win.

5. Organiseer je skincare en make-up

Als je op ons lijkt, is je badkamer niet de meest opgeruimde kamer in je huis. Je kastje is een grote mess van bij elkaar geraapte fake tans, lege serums en oude lipsticks. Ruim alles uit en zet alleen de producten terug die je écht gebruikt. Lege flesjes mogen weg en alle producten die je niet gebruikt kan je doneren aan anderen. Natuurlijk wel een mooie shelfie maken voor op Instagram.

6. Make-up kwasten

En nu je toch bezig bent, neem meteen je make-up kwasten mee. Make-up kwasten zijn een bron van bacteriën en aangezien je toch alleen maar thuis zit, heb je ze nu niet nodig. “If you are one of those people that does all the right things and yet can’t understand why you have rashes and spots, take a look at the tools you use to apply your products with,” vertelt Lynne Sanders, cosmetisch wetenschapper. Hup, schoonmaken die kwasten.

7. Vergeet je krul- en stijltang niet

Terwijl je toch bezig bent om je huis op te ruimen, vergeet je krul- en stijltang niet. Die bevatten namelijk meer bacteriën en dat is slechter voor je haar dan je denkt.

8. Ga tuinieren

Heb je een tuin? Dan wordt het tijd om die eens klaar te maken voor de lente. Het is niet alleen goed voor je tuin, maar ook voor je mentale gezondheid. Heb je geen tuin? Begin dan op je balkon met plantenbakken. Fleurt je huis meteen op.

9. Self-care

Heb je je huis opgeruimd? Je badkamer en kast een make-over gegeven? En je tuin er goed bijgezet? Start dan met een goede self-care routine. Dit is het perfecte moment om eens iets voor jezelf te doen en je nagels een mooie manicure te geven.

10. Marie Kondo je telefoon

Heb je nog duizenden screenshots op je telefoon? Filmpjes die je zes keer hebt opgeslagen? Foto’s die je niet meer nodig hebt? Of is je iCloud al maanden vol? Dit is de tijd om er eens voor te gaan zitten en die telefoon leeg te halen. Leeg je inbox, je filmrol en je berichten. Word je blij van.

11. Speel spelletjes

Hoe lang is het geleden dat je een bordspel speelde? Steek de kaarsjes aan, schenk een wijntje in en pak je favoriete bordspel erbij. Een klein beetje valsspelen mag wel hoor. Zolang het spel maar niet door je huis vliegt.

12. Luister podcasts

Podcasts zijn here to stay. Wil je even lachen? Of juist geïnspireerd worden voor je carrière? Dit is het beste moment om er een podcast bij te pakken. Er is genoeg om uit te kiezen, dus probeer vooral uit wat jij leuk vindt.

13. Binge Netflix

Genoeg tijd om al die series die je altijd al hebt willen kijken te gaan bingewatchen. Pak een zak chips, een lekker drankje en ga op de bank liggen. Geniet ervan.

14. Naps, naps, naps

En natuurlijk is het de perfecte tijd om al die gemiste uren slaap eens flink te gaan inhalen. Wanneer was de laatste keer dat je echt tijd had om een goede nap te doen? Dat kan je je misschien niet eens meer herinneren. Hoe dan ook, je verdient het.

Reageer op artikel:
14x dingen om thuis te doen nu je daar voorlopig nog wel even bent
Sluiten