Netflix uitgespeeld? 7 dingen die je kunt doen vanavond

We zijn vaker thuis dan ever. Grote kans dat je Netflix wel hebt uitgespeeld en soms gewoon gek wordt van alle schermen om je heen. No worries, je bent niet de enige die daar last van heeft. Maar  wat moet je dan doen tegen de verveling?

That’s where we come in. Er zijn genoeg dingen die je vanavond kunt doen, waardoor je even weg bent van al je apparaten.

7 dingen om te doen (zónder scherm)

Dit jaar is een om niet te vergeten, da’s een ding dat zeker is. Nu we weer extreem veel thuis zijn, is het niet meer dan normaal dat de verveling af en toe toeslaat. En na de hele dag te hebben gescrold op je telefoon én al vier afleveringen van je favoriete Netflix-serie te hebben gezien, ben je ook wel klaar met al die schermen.

Geen paniek, er zijn nog genoeg activiteiten die je thuis kunt doen waar geen scherm aan te pas komt.

1. Plant care

Onze groene baby’s verdienen natuurlijk altijd genoeg aandacht, maar het zal je verbazen hoe rustgevend “plant care” in deze tijden kan zijn. Enne, dan hebben we het over meer dan alleen je planten water geven. Is het tijd om wat planten te verpotten, of hebben ze wat extra zorg nodig nu het kouder wordt (yup, planten kunnen het ook koud krijgen).

2. Lees een boek

Heb je nog een boek liggen waar je ooit mee bent begonnen, maar nooit hebt uitgelezen? Tijd om hem erbij te pakken. Of wellicht heb je al een tijd een leuk boek op het oog, nu is de tijd om het aan te schaffen. Geen zin om door een fysiek boek te bladeren? Kijk dan eens of een luisterboek iets voor je is. Heerlijk om te luisteren terwijl je aan het chillen bent.

3. DIY-project

Grote kans dat je begin maart – toen de quarantaine net begonnen was – allerlei wilde plannen had qua DIY-projectjes. We durven ook te wedden dat die projectjes nu al een tijd on hold staan. Maar waarom pak je ze er niet weer bij? Maak zelf gedraaide kaarsen of ga tie-dyen met rode wijn4. Maak een puzzel

Je hebt niet veel nodig om jezelf te vermaken zonder een scherm. Met een legpuzzel ben je uuuuren zoet. Of als je samenwoont, ga eens een potje kaarten, of pak yahtzee uit de kast.

5. Marie Kondo

Nu je veel thuis zit, is het het ideale moment om de boel eens te organiseren. Je huis (of oké, bepaalde kastjes) opruimen, zal voor heel veel rust zorgen. Geen zin om het hele huis aan te pakken? Begin dan klein. Met deze DIY maak je supermakkelijk al je make-upkwasten schoon.

Reageer op artikel:
Netflix uitgespeeld? 7 dingen die je kunt doen vanavond
Sluiten