Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 10 mrt 2019

6 dingen om te doen voordat je studentenleven voorbij is

Het klinkt misschien cliché, maar je studententijd is zo voorbij. Daarom is het belangrijk dat je ervan geniet en het maximale eruit haalt. Dit houdt dus in dat je je op de studie richt, maar vooral ook op de leuke dingen eromheen. En dan bedoelen we niet alleen de vele borrels.

6 dingen om te doen tijdens je studententijd

Je belandt nogal snel in een sleur. Werken, borrelen, studeren: het vaste riedeltje. Daarom is het belangrijk dat je tijd vrijmaakt voor een aantal belangrijke dingen die je gedaan moet hebben voor je begint met ‘het echte leven’. Het afstuderen lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar is dichterbij dan je denkt.

1. Maak kennis met de stad

Misschien studeer je wel een stad ver weg van je woonplaats. Dan is er niets leukers dan deze stad een beetje te leren kennen. Waarschijnlijk kennen jouw klasgenoten deze stad als de binnenkant van hun broekzak, dus laat je lekker rondleiden door deze mensen. Het is super zonde om al je tijd in een nieuwe stad op school door te brengen.

2. Vind een ‘favoriete plekje’

Je weet wel, zo’n plekje waar je komt als je je even terugtrekt. Hier werk je aan de moeilijkste schoolopdrachten, maar kom je ook om even lekker te ontspannen. Thuis heb je zo’n plekje al en het is belangrijk dat je deze in jouw nieuwe buurt ook hebt, pas dan ga je je echt thuis voelen.

3. Ontdek een nieuwe sport of hobby

Nu je toch bezig bent met het ontdekken van een nieuwe plek, kan je net zo goed ook een nieuwe sport proberen. Of misschien ontdek je wel een nieuwe hobby. Er zijn tal van sporten om te proberen en wie weet ontmoet jij hier de gezelligste mensen. Een kans die je niet mag laten liggen.

4. Spaar voor na het studentenleven

We weten het, het studentenleven is duur. Maar waarschijnlijk staat er een studieschuld op je te wachten als je afstudeert en dan is het fijn om wat extra centen op zak te hebben. Want geloof ons, het werkende leven wordt nóg duurder.

5. Ga naar een evenement van je studie

Als je nog nooit naar een feest van je studie bent geweest, shame on you. Dit zijn vaak de leukste avonden met je gezelligste studiegenoten. Uitgaan in de stad kan altijd nog, maar deze feesten moet je nu pakken. Voor je het weet val jij niet meer onder de ‘leerlingen’, maar onder de ‘werkende mensen’.

6. Geniet

Dit is iets wat je natuurlijk je hele leven moet doen. Toch is jouw studententijd een tijd waar je extreem veel vrijheid hebt en lekker doet wat je zelf wilt. Geniet hiervan, later verlang je weer terug naar de tijd die nu is.

Het eerste tentamen van deze studente was verschrikkelijk en hilarisch tegelijk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
6 dingen om te doen voordat je studentenleven voorbij is
Sluiten