Deze 5 dingen mag je echt wel wat vaker schoonmaken

Denk je dat je een schone meid bent? Think again. Leuk hoor, dat je elke dag netjes de afwas doet en regelmatig je bed verschoont, goed van je. Maar heb je wel eens aan de plekken schoonmaken waar je dagelijks aan zit, maar waar nog nooit een doekje overheen wordt gehaald? `

Nee hè? Dan is dit artikel speciaal voor jou, ransbak. Deze vijf dingen zou je wel eens wat vaker mogen schoonmaken.`

1. The obvious: je telefoon

De kans is groot dat je dit al honderd keer hebt gehoord, maar je nog steeds geen fuck geeft. Daarom vertellen wij het je nog een keer. Je telefoon is het ranzigste wat je vandaag hebt aangeraakt. Leuk enzo dat je mama je heeft geleerd de wc-bril van een publiek toilet altijd goed schoon te maken, maar je telefoon is in feite viezer dan die wc-bril. En je telefoon houd je tegen je gezicht aan. Ga naar de Action en koop voor een paar cent van die speciale doekjes voor je telefoon en GEBRUIK DIE.

2. Je toetsenbord

Als je veel achter je laptop zit, kijk dan eens even goed naar hoe je toetsenbord eruitziet. Kans is groot dat de knopjes glimmen, er van alles tussen ligt of de toetsen zelfs een beetje verkleurd zijn. Hoe komt dat? Doordat je een smeerlap bent. Om je toetsenbord goed schoon te maken kun je hem het beste even ondersteboven houden en een beetje heen en weer schudden. Zo krijg je de viezigheid die ertussen is gevallen eruit. Om hem te desinfecteren kun je dezelfde soort doekjes gebruiken als die je voor je telefoon gebruikt. Zorg in ieder geval dat je hiervoor speciale doekjes gebruikt, om te voorkomen dat je straks ineens een paar letters niet meer kunt gebruiken.

3. Deurklinken en trapleuningen

Oké, je maakt de wc-bril grondig schoon voordat je erop gaat zitten, maar pakt vervolgens wel zonder moeite de deurklink vast waar iedereen met z’n pisvingers aan heeft gezeten. Misschien is het een idee om dat niet meer te doen. Hetzelfde geldt voor trapleuningen. In café’s bijvoorbeeld, nemen veel mensen het niet zo nauw met persoonlijke hygiëne. Diezelfde mensen raken dezelfde trapleuning aan, die jij aanraakt voordat je een bitterbal in je mond stopt. Just saying. Maar ook thuis, maak je daar wel eens de deurklink of de trapleuning schoon? Ook iets om over na te denken. Nou is die waarschijnlijk een stuk minder vies dan in een café, maar toch. Doe maar schoonmaken.

4. Keukenlades, het messenblok en de kraan

De kans is groot dat je dit wel met (enkele) regelmaat schoonmaakt. Of er in ieder geval een doekje overheen haalt. Maar hoe vaak heb je je messen al in dat messenblok gestoken? Is het niet eens tijd voor een nieuwe? En hoe zit het met de handvatten van je keukenkastjes? Ja, dat dachten we al.

5. Knuffels en dekentjes

Ben je er zo eentje die al sinds je vijfde met een knuffel in bed slaapt? Helemaal oké, maar misschien is het toch eens tijd om Teddy een retourtje wasmachine te geven. Hetzelfde geldt voor dat dekentje wat op de bank ligt. Waarom wel regelmatig je bed verschonen, maar kruip je ook elke avond op de bank onder een dekentje dat je al een jaar hebt?

En ja, we snappen het. Schoonmaken is niemands hobby. Daarom heb je misschien wel iets aan deze tips, om het allemaal iets aangenamer te maken.

Reageer op artikel:
Deze 5 dingen mag je echt wel wat vaker schoonmaken
Sluiten