Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 6 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Oeps – Bijna iedereen doet deze 5 dingen op Instagram verkeerd

Instagram behoort zonder twijfel tot een van de populairste apps van deze tijd. Miljoenen gebruikers openen de dag dagelijks voor een dosis inspiratie en het volgen van celebrities. Een wereld zonder Instagram is inmiddels voor velen van ons ondenkbaar. Toch zijn er zaken die anno 2020 nog steeds verkeerd gaan (ook bij ons) op het platform.

Eerder namen we je al mee in de vijf dingen die mensen vaak verkeerd doen op WhatsApp. Ook op Instagram gaat het vaak nog niet vlekkeloos. Deze vijf dingen doe jij waarschijnlijk verkeerd op Instagram.

1. Onregelmatig posten op Instagram

We horen het geregeld voorbij komen: ik wil meer volgers, meer likes, maar het lukt maar niet. Vervolgens zien we vaak dat deze personen, negen van de tien keer, op onregelmatige tijden en dagen foto’s posten. Dat is niet goed voor je Instagram-game, want als je regelmatig en rond dezelfde tijd post, pikt het algoritme je sneller op en word je dus beter zichtbaar.

Iedere dag een foto zou dus het beste zijn. Maar het hoeft zeker niet. Als jij ervoor kiest om op maandag, woensdag en vrijdag een foto te plaatsen, dan is dat meer dan voldoende. Voorkom sporadisch posten en hou een schema aan.

2. Zorg voor hoge kwaliteit

Een van de meest voorkomende foutjes op Instagram zit hem in de kwaliteit van de foto’s. En dan hebben we het niet over hoe goed de foto is, maar over de beeldkwaliteit van de foto. Het oogt al snel onprofessioneel wanneer de foto’s van een lage kwaliteit zijn en veel zichtbare pixels hebben.

Gebruik dus zoveel mogelijk afbeeldingen van hoge kwaliteit. Investeer tijd, moeite en geld in het maken van unieke en mooie content. Een goede afbeelding is duidelijk, scherp, genomen in goed licht en voorzien van een thema.

3. Je vergeet je hashtags

Hashtags, we kennen ze allemaal. Toch vergeten veel mensen ze wanneer er een post op Instagram geplaatst wordt. Als je geen hashtags gebruikt, dan is de kans best klein dat je jezelf op de kaart zet. Mensen met dezelfde interesses of mensen uit dezelfde industrie (als je Instagram professioneel gebruikt) kunnen je minder snel ontdekken. Iets dat niet perse een ramp is, maar wel in de weg kan zitten op het gebied van groei.

Wanneer je hashtags gebruikt, zorg dan dat ze relevant zijn voor de mensen die je wilt gebruiken. Plaats jij vooral foto’s van mode? Gebruik dan een hashtag als #fashion om de juiste mensen te bereiken. Zorg dat je wat kleinere, populaire, hashtags gebruikt. Op die manier is de concurrentie niet teveel aanwezig en is het mogelijk om alsnog een groot bereik te krijgen.

4. Is je Instagram-bio leeg? Vul het aan

Is de bio van je Instagram-profiel helemaal leeg? Dan wordt het tijd om de boel eens goed te vullen. Mensen die op je pagina terecht komen, willen zonder twijfel weten wat ze van je kunnen verwachten. Aan de hand van je bio gaan mensen je namelijk al volgen. Potentiële volgers willen een eerste indruk van je pagina krijgen en een bio is daarvoor erg belangrijk. Schrijf wat leuks over jezelf, je baan of je passie.

Gebruik je Instagram als professional? Zorg dat je bedrijfsnaam, relevante contactgegevens (e-mail) en je website er sowieso te zien zijn. Heb je een winkel of een kantoor waar mensen welkom zijn, plaats dan ook zeker het adres. Handig voor wanneer mensen een keer langs willen komen.

5. Plaats je Instagram-bericht op drukke tijden

Er zijn bepaalde tijden waarop de meeste mensen actief zijn op Instagram. Zorg ervoor dat jij, met je nieuwe post, op exact die tijden actief bent. Als mensen niet op Instagram zitten, wordt het lastig om ze überhaupt te bereiken.

De meeste mensen zijn tussen 6 uur en 9 uur ‘s ochtends online. Vervolgens zullen ze vanaf een uurtje of 17:00 uur in ‘s middags ook weer actief zijn. Hou je in de tussentijd dus rustig, om je publiek te bereiken op de momenten dat ze er zijn.

Deed jij deze dingen ook verkeerd? Pas ze dan snel aan en kom maar op met dat succes op Instagram.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oeps – Bijna iedereen doet deze 5 dingen op Instagram verkeerd
Sluiten