Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Solo sex on fire – Deze dingen moet iedere vrouw weten over masturberen

Masturberen is niets om je voor te schamen. Sterker nog: het is iets waar je best trots op mag zijn, want het lukt niet iedere vrouw om haarzelf naar een hoogtepunt te brengen. Toch zijn er een aantal dingen die iedere vrouw moet weten over soloseks.

Masturberen is een goede manier om je lichaam te leren kennen en je op seksueel gebied te ontplooien. En daarnaast, a girl got needs. 

7 dingen die iedere vrouw moet weten over masturberen

Want dit leerde je waarschijnlijk niet tijdens seksuele voorlichting.

1. Masturberen gaat niet alleen over je geslachtsdeel

Met het woord masturberen wordt gerefereerd naar ‘jezelf aanraken voor seksueel genot’. Hieronder valt natuurlijk je vulva en clitoris, maar ook je borsten, anus, tepels and so goes. 

2. Vergeet die clitoris niet

Wanneer er wordt gesproken over seks, dan hebben we het vaak over de vagina. Toch is het slim om je meer te focussen op de clitoris, aangezien hier veel meer ‘gevoel’ in zit.

3. Het is volkomen normaal

Somehow is seks met jezelf onder vrouwen een taboe-onderwerp, terwijl het grootste deel van de vrouwen eraan doet. Maar liefst 85,5% van de vrouwen gaf aan weleens te masturberen. Jep, dat is dus (bijna) je hele vriendinnengroep.

4. Niet masturberen is ook oké

Dit is een typisch geval ‘het is nooit goed’. Op masturberen hangt een taboe, maar wie niet masturbeert wordt vaak als preuts gezien. Totale bullshit. Seksuele voorkeuren zijn heel persoonlijk en als jij niet warm wordt van seks met jezelf, dan is dat geen big deal. 

5. Een orgasme is niet gegarandeerd

Waar het bij mannen overduidelijk is als ze klaarkomen, is dat bij vrouwen soms een vaag gebied. De ene keer is heftiger dan de andere. Besef je goed dat een orgasme nooit gegarandeerd is en zie het niet als falen als je het hoogtepunt niet bereikt.

6. Het is de veiligste vorm van seks

Geen kans op ongewilde zwangerschappen en soa’s. Who needs a partner? 

7. Was altijd vooraf je handen

Het laatste wat je wil is dat de bacteriën die op je handen zitten in jouw intieme zone komen. Was daarom altijd je handen voordat je begint aan je sexy me-time. 

Seventeen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.