Drie belangrijke dingen die je moet weten over het wassen van denim

Voor onze huid en ons haar zorgen we intensief en halen we alle wondermiddeltjes uit de kast. Voor onze kleding daarentegen niet, terwijl met name onze jeans wel wat extra liefde kunnen gebruiken. Vaak komt een broek slechter uit de was, dan ‘ie erin ging. Daarom is het belangrijk dat we deze drie dingen weten over het wassen van denim.

We zeggen niet dat je bakken met geld moet uitgeven aan high-end wasmiddel, maar we willen je wel op het hart drukken een goed product te gebruiken voor je jeans. Je wast je huid ook niet een sketchy goedkoop middeltje, dus probeer de allergoedkoopste wasmiddelen te vermijden. Wij vertellen je graag waarom, for the sake of our jeans. 

Drie belangrijke dingen tijdens het wassen van denim en jeans

Als je op deze drie dingen let, blijven jouw jeans voor altijd als nieuw.

1. Wasmiddel is key

Net als dat je bijvoorbeeld jouw blonde lokken in toom houdt met een silver shampoo, doe je dit ook met kleding. Natuurlijk in minder heftige vorm, maar het is wel essentieel. Stop daarom geen donkere jeans in de lichte was en geen lichte broeken in de donkere was.

In het wasmiddel speciaal voor de lichte was zit een middel dat opheldert – oftewel bleekt – en dit doet jouw donkerblauwe jeans echt geen goed. De gouden tip is: liever een denim item in de iets te donkere was, dan een te lichte.

2. Leer je wasmachine kennen

Als tweede is de stand waarop jij jouw wasmachine zet erg belangrijk, dus weet hoe dat magische ding werkt. Volgens verschillende jeansexperts moet je denim behandelen als kanten lingerie, met fluwelen handschoentjes dus. We gaan vaak de mist in, omdat we denken dat de stevige stof wel tegen een stootje kan. Maar niet is minder waar, zachte heelmeesters maken blijkbaar prachtige jeans.

3. Geen heet water

Het mag dus duidelijk zijn dat het wassen van jeans heel nauw luistert. Zeker donkere, gerafelde en vintage spijkerbroeken vallen binnen de risicogroep. Wees dus voorzichtig met de temperatuur van het water, het liefst gebruik je koud tot lauw water, tenzij het waslabel iets anders zegt.

Drie kleine aanpassingen en al jouw denim blijft in topvorm. Een kind kan de was doen, letterlijk.

Elle

Reageer op artikel:
Drie belangrijke dingen die je moet weten over het wassen van denim
Sluiten