Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 9 aug 2019

NSMBL Dining Hotspot: Vegaburger en Espresso Martini bij Cannibale Royale Rozengracht

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste, maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Cannibale Royale in Amsterdam.

Wie, wat waar?

Deze week mochten we langskomen voor een diner bij het nieuwe filiaal van vleesrestaurant Cannibale Royale en dat lieten we natuurlijk niet aan onze neus voorbijgaan. Cannibale Royale kent al meerdere vestigingen in Amsterdam en dit prachtige filiaal aan de Rozengracht is kersvers aan het rijtje toegevoegd.

In het pand waar in de jaren ’80 de discotheek Mazzo zat gevestigd, vind je sinds kort de nieuwe vestiging van Cannibale Royale, door haar vaste bezoekers liefkozend ‘Cannibale’ genoemd. Van het wilde en ongecontroleerde sfeertje uit de eighties is hier niets meer bekennen; alles en iedereen is helemaal ondergedompeld in de heerlijke semi-lugubere Cannibale-vibe die we ook uit andere filialen kennen.

Het nieuwe filiaal is groot, waardoor je vrijwel zeker kunt zijn van een tafel. Toch raden we aan om – zeker in het weekend – altijd te reserveren. Verder bevat het restaurant een terras, wat het de perfecte locatie maakt voor een goede burger tijdens een lange zomeravond.

Sure you can take your kids to our restaurants… . . . . . . . . . . . #cannibale #royale #cannibaleroyale #amsterdam #noord #amsterdamnoord #depijp #redlightdistrict #centrum #amsterdamcity #food #restaurant #amsterdamrestaurant #steak #bbq #ribs #chicken #beer #alcohol #interior #dolls #interiorshot #creepy #devilsrejects

65 Likes, 0 Comments – Cannibale Royale (@cannibaleroyale) on Instagram: “Sure you can take your kids to our restaurants… . . . . . . . . . . . #cannibale #royale…”

Goede vega opties en heerlijke cocktails

Cannibale Royale staat bekend om de goede stukken vlees die je er eet zoals de spareribs waarvan het vlees zo mals is dat het bijna vanzelf van het bot af valt. Wat veel mensen echter niet weten is dat het restaurant ook voor vegetariërs goede opties biedt.

Zo serveren ze een heerlijke vegaburger die je als vegetariër (en eigenlijk ook als niet-vegetariër) zéker eens geprobeerd moet hebben. Maar ook wanneer je als vegetariër niet zo’n trek hebt in een burger zijn er genoeg opties. Zo bevat het menu verschillende sides zoals een meer dan goede mac & cheese, veggies for two bestaande uit meerdere gegrilde groenten en ook de fantastische garlic broccoli mag je zéker niet overslaan. Bestel een aantal van de sides samen en je hebt zo een hele maaltijd voor je staan.

cannibale royale rozengracht dining hotspot

Naast een uitgebreide kaart serveert het restaurant ook zeer goede cocktails. Wij kregen bij iedere gang een andere cocktail. We begonnen met de signature cocktail van het nieuwe filiaal: de La Vie En Rozengracht. Heerlijk. We eindigden de avond met – uiteraard – een Espresso Martini. En jongens, als je op zoek bent naar een adresje waar ze een killer van een Espresso Martini maken om je diner mee af te sluiten, ben je hier aan het goede adres. Wat een cocktail.

cannibale royale rozengracht dining hotspot

Pluspunten

+ Het personeel is – zoals je van Cannibale Royale gewend bent – vriendelijk, snel en weet van wanten
+ Zowel vleeseters als vegetariërs kunnen hier terecht
+ Je drinkt er steengoede cocktails
+ Het filiaal heeft een terras

Praktische informatie

Website: Cannibale Royale
Locatie: Rozengracht 114, 1016 NH Amsterdam
Telefoon: 020 218 1713
Openingstijden:
maandag 12:00–01:00
dinsdag 12:00–01:00
woensdag 12:00–01:00
donderdag 12:00–01:00
vrijdag 12:00–03:00
zaterdag 12:00–03:00
zondag 12:00–01:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: Vegaburger en Espresso Martini bij Cannibale Royale Rozengracht
Sluiten