Renée
Renée Food 2 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Dining Hotspot: De lokale en super verse keuken van Bluespoon

Want hoewel Kerst natuurlijk vooral om calorieënbommetjes draait, vonden we het stiekem wel fijn om ook even nét wat verantwoorder en verser te eten dan hoe het er normaal aan toe gaat – althans, zolang we het dessertbuffet niet meetellen.

Na een heerlijke hot tea toddy in de feestelijk aangeklede lobby en bar van het Andaz Hotel namen we plaats aan de lange family style tafels om met het diner te starten. De tafels stonden reeds bomvol met mini-kerstboompjes, kerst-ornamenten en het mooiste servies en tussen deze spullen in was wonderbaarlijk ook nog ruimte gevonden om de voorgerechten alvast klaar te zetten.

Terwijl we om ons heen keken vroegen we ons direct af of we wel fout genoeg opgedirkt waren en grepen snel naar een fonkelende kerstslinger als accessoire. Van glittertruien tot aan kerstlichtjes verwerkt ín sweaters en opgenaaide teddyberen: de tackiness factor was zeker een succes.

Op tafel stonden onder andere frisse salades, lauwwarme mosselen en rauwe zalm; we moesten absoluut moeite doen om niet al vóór het hoofdgerecht helemaal vol te zitten. En nog faalden we daar best wel een beetje in. Dit alles gebeurde overigens na een somewhat verplicht shotje wodka om de gezelligheid op gang te brengen.

De borden gingen net als met een etentje met familie de tafel rond totdat ze helemaal leeg waren en tussendoor werden onze glaasjes rood en wit rijkelijk bijgevuld. Leuk detail: een nieuw glas wijn kreeg je enkel als je overduidelijk met je glas in de lucht zwaaide – gewoon vragen was geen optie.

Gelukkig kregen onze magen een klein rustmomentje terwijl we nieuwsgierig de enorme open keuken in staarden om te zien wat zou volgen. Voor de main course werd de keuken in buffet-stijl gevuld met heerlijke gegrilde en gestoomde groenten, visspiesjes, perfect gebakken aardappelen en enorme stukken vlees. Geen saai buffet, maar het eten mocht je bij de desbetreffende kok zelf gaan halen. De gebruikte ingrediënten waren overduidelijk lokaal en alles behalve doorgekookt: de bite werd gelukkig behouden.

Hoewel we vrij vol zaten waren we toch een beetje aan het rondkijken waar dat dessert eigenlijk werd klaargemaakt. Na een flinke ronde live entertainment (inclusief karaoke, uiteraard) werden we plots gevraagd een lintje te volgen door het hotel, dat eindigde in de patisserie in de kelder. Hier stond het meest geweldige dessert-buffet klaar dat we ooit gezien hebben en met grote kans ook nooit meer te overtreffen zal zijn. Van rijke chocolademousse (hier werd zo ongeveer de helft van ons bord voor vrijgehouden) tot een stuk of 10 prachtig gedecoreerde taarten en de meest goddelijke karamelpudding: onze borden lagen voor de derde keer weer helemaal vol.

En omdat het natuurlijk geen party genoemd kan worden zonder gedans bouwden we het restaurant nog even om tot een ‘echt’ feestje met foute hits en ‘All I Want For Christmas’ als afsluiter.

Het moge duidelijk zijn: wij zijn absoluut fan geworden van Bluespoon en kunnen stiekem niet wachten om er weer plaats te mogen nemen. Bluespoon, in het Andaz Hotel, is hét bewijs dat een hotelrestaurant helemaal niet stijfjes hoeft te zijn en dat je hier ook meer dan prima als non-toerist een tafeltje kunt reserveren.

Mocht je simpelweg een goed restaurant zoeken waar je nog nooit eerder bent geweest dan is het een aanrader, maar die Tacky Christmas Sweater Party mag al helemaal op je bucket list. Houd de agenda van het Andaz dus zeker in de gaten rond volgend jaar Kerst.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dining Hotspot: De lokale en super verse keuken van Bluespoon
Sluiten