Anna
Anna Food 29 april 2014

Dining Hotspots: Calf & Bloom

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in deze nieuwe rubriek de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Vandaag: Calf & Bloom in Amsterdam.

Wie, Wat, Waar

Bij binnenkomst doet Calf & Bloom eigenlijk direct denken aan een brasserie in New York en dat is fijn. Architectenbureau Concrete, verantwoordelijk voor het design van Calf & Bloom, wilde een nieuw binnenplein creëren tussen de bekende Kalverstraat en de Bloemenmarkt in Amsterdam (vandaar ook de naam van het restaurant). De open ruimte zorgt voor een super fijne sfeer en door de vele hoekjes kun je hier ook goed terecht voor een business meeting. Veel mensen weten dit knusse restaurant al te vinden als lunchplek en daar helpt ook het fijne buitenterras aan de Singelgracht goed aan mee. Wij gingen echter voor een diner ervaring en kwamen er achter dat je hier net zo lekker kunt avondeten als dat je kunt lunchen.

De keuken

Bij Calf & Bloom kun je terecht voor een internationale menukaart, waarbij de focus ligt op producten die allemaal vers zijn en zeer zorgvuldig zijn uitgekozen. Zo komen de stokbroden en het landbrood van Menno, de gerookte zalm en gerookte ossenworst van Frank’s Smokehouse, de kalfskroketten en garnalenbitterballen van Patisserie Holtkamp en de verse pasta van de Pastafabriek. Wie zich wilt laten verrassen kan kiezen voor de Chef’s Special, bijzondere gerechten speciaal door de chef geselecteerd die vrijwel wekelijks wisselen. Chef Joost van Rijswijk bereidt alle gerechten met de uiterste zorgvuldigheid en ook voor speciale dieetwensen kun je hier terecht.

Onze tips

Wie houdt van een goede portie no-nonsense eten moet eigenlijk een keertje langs Calf & Bloom. Vooral omdat alle gerechten op het menu heerlijk simpel zijn en daardoor alle smaken behouden. Ons advies voor als je met een groter groepje bent: bestel allemaal verschillende gerechten en deel lekker met elkaar zodat je van alles kunt proeven. Een aantal van onze favoriete gerechten hebben we alvast voor je geselecteerd:

+ Kip saté: Een klassieker, gemaakt van Franse boerderijkippendijen, huisgemaakte pindasaus, papadum, zoetzure komkommersalade en patatjes. Zo lekker hebben we hem zelden geproefd, echt waar.

+ Pompoen-wortel-kokossoep: Aanrader! En goed vullend, voor wie niet zo’n grote eter is.

+ Flammkuchen: Onze absolute favoriet, deze flinterdunne pizza uit de oven, oorspronkelijk uit de Elzas. De basis bestaat uit een deegbodem die wordt ingesmeerd met crème fraîche. De toppings kun je zelf aanpassen (wij raden je aan om voor de geitenkaas-vijgen variant te gaan).

+ Tagliatelle: Dit klassieke Italiaanse gerecht met gamba’s, gepofte babytomaat, courgette en limoensaus zouden we elke dag wel kunnen eten. Door de toevoeging van limoen is het gerecht super fris en valt deze niet te zwaar op de maag.

Ons oordeel

Niet veel mensen weten het, maar bij Calf & Bloom kun je heerlijk een dag lang werken op je laptop, ontbijten, lunchen en daarna aanschuiven voor het avondeten. Door de centrale ligging is dit de ideale plek om zakelijke meetings te houden, maar ook perfect voor als je een dagje weg wilt uit kantoor en niet per se thuis wilt werken. Zowel de lunch als het diner zijn allemaal super vers en met liefde klaargemaakt. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk (niet geheel onbelangrijk) en kun je altijd aangeven of je iets niet mag/wilt eten. Een fijne plek om heen te gaan als je geen zin hebt om je door een moeilijke menukaart heen te worstelen en stiekem wilt genieten van een home cooked meal. We like!

Reageer op artikel:
Dining Hotspots: Calf & Bloom
Sluiten