Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 30 okt 2015

Dining Hotspots: Het Wilde Westen in Amsterdam West

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Het Wilde Westen.

Wie, wat, waar?
In het oude Gak-gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen is sinds kort Wilde Westen te vinden. Maar zoals de naam wellicht doet vermoeden, is dit geen steakhouse waar mannen met cowboylaarzen aan door de pindadoppen struinen, terwijl je op hoge barkrukken zit. Dit hippe restaurant heeft recent haar deuren geopend voor iedereen die houdt van een culinair hapje en drankje in een relaxte omgeving, maar je kunt in het pand ook terecht voor diverse flexwerkplekken en er zelfs een wasje draaien. In het pand dat vele andere ondernemers huist zijn er diverse creatieve exposities te bekijken en het meubilair in Wilde Westen is direct te shoppen. Dit creatieve concept is tot stand gekomen in samenwerking met Moma&Co en is een ware toevoeging aan deze wijk in West, waar de naam vandaan komt.

De keuken
De kaart is een typisch geval van kort, maar krachtig. Hoewel je er terecht kunt voor zowel ontbijt, lunch en diner bestaat de compacte kaart slechts uit een aantal favorieten. Denk aan yoghurt met huisgemaakte krokante muesli, verse croissants, boerenland brood met divers beleg en een ambachtelijke pizza’s. De dinerkaart doet licht Italiaans aan met focaccia, buffelmozzarella, diverse salami’s, melanzane en spaghetti. De salades zijn stuk voor stuk watertandend lekker en ook de charcuterie en verse dips mogen er wezen, om over de desserts maar niet te spreken (want die zijn echt to die for).

Onze tips
+ Bij Wilde Westen móet je eigenlijk wel een pizza proberen. Wij zijn in ieder geval laaiend enthousiast. De pizza’s worden in een echte houtoven gebakken en zijn knapperend vers.
+ Ook de poussin is een enorme favoriet. Dit kippetje uit de houtoven met gepofte aardappel, crème fraîche en pancetta is werkelijk om je vingers bij af te likken.
+ Een persoonlijke favoriet is de melanzane: aubergines gevuld met een saus a l’ arrabbiata, pesto, mozzarella en pecorino. Zeker als je van aubergine houdt, is dit iets wat je wilt proberen.
+ De salades zijn erg lekker en ook gemakkelijk om te delen. Probeer bijvoorbeeld de salade met gegrilde pompoen of linzen en geitenkaas. Ideaal als maaltijdsalade, maar met z’n tweeën ook perfect als voorgerecht.
+ Als je grote honger hebt dan is het leuk om een borrelhapje te bestellen, zoals de focaccia met doperwten-hummus, baba ganoush & olijfolie of ouderwetse bitterballen.
+ Houd ook zeker wat ruimte over voor een dessert. Voor de witte chocolade cheesecake kun je ons any time wakker maken.
+ Wilde Westen heeft gemberbier op de kaart staan. Dit drankje is licht pittig en heel verfrissend.

Eindoordeel
Wilde Westen is ideaal om na een lange dag lekker te kunnen ontspannen. De sfeer is relaxed, de muziek goed en het personeel uiterst vriendelijk. Maar het is ook een fijne plek om overdag mensen te ontmoeten of je dag goed te beginnen met een lekker ontbijtje. Hoe dan ook een aanrader als je houdt van goed en lekker eten in een prettige omgeving.

Website // Facebook
Bos en Lommerplantsoen 1
1055 AA Amsterdam
020 760 82 90

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 09:00 – 01:00
Vrijdag: 09:00 – 03:00
Zaterdag: 10:00 – 03:00
Zondag: 10:00 – 01:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dining Hotspots: Het Wilde Westen in Amsterdam West
Sluiten