Dining Hotspots: Hills & Mills

Food

Dining Hotspots: Hills & Mills

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in deze nieuwe rubriek de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. We trappen af met een van onze favorieten: Hills & Mills in Delft.

29

Wie, Wat, Waar

Liefhebbers van de gezonde, organische keuken kunnen nu hun hart ophalen. Al vanaf het moment dat Hills & Mills haar deuren opende heeft de kaart in het teken gestaan van pure gerechten en eerlijke ingrediënten. Dat pure komt niet alleen terug in de keuken, maar in de gehele filosofie van het restaurant. Het familiebedrijf wordt gerund door vader, zoons en schoondochters en vanaf het moment dat je binnenstapt voel je je meer dan welkom. Het kloppend hart van het bedrijf: papa Kazmi, die met meer dan 37 jaar horeca ervaring de lekkerste gerechten bereidt en klanten keer op keer doet verbazen over zijn gerechten. Zoons Sheraz (marketingstrateeg) & Nawaz (marketingpsycholoog) zijn de bedenkers en dochter Batul en schoondochter Sherryl (beiden studentes) zijn parttime actief op de werkvloer. Sympathieker wordt het niet snel.

3
5

De keuken

De keuken van Hills & Mills is gebaseerd op de Himalaya. Dit gebergte zien veel mensen als de grootste bron van inspiratie, leven en geluk en wanneer we de eigenaren spreken geven zij aan dit exact hetzelfde te ervaren. De Himalaya staat voor puur en natuur, rust, eenvoud en ontspanning. Aan de Himalaya grenzen zes landen, namelijk Pakistan, India, Nepal, China, Tibet en Bhutan. De keukens en culturen van deze zes landen vormen de basis voor de gerechten die je hier kunt bestellen. Denk hierbij aan huisgemaakte chai (een theesoort), gerechten met yoghurtsaus, linzen en mango lassi.

De familie Kazmi heeft zowel roots in Nederland als Pakistan. Met een moeder uit Veendam en papa Kazmi uit Karachi is het niet meer dan normaal de keukens van Oost en West met elkaar te fuseren. Dit resulteert in een heerlijke taart met de meest bijzondere combinaties aan gerechten. Extra fijn: vrijwel alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch en daarom ook super vers.

6 7 8

Onze tips

Bij binnenkomst richten onze ogen zich direct op de verschillende zoetigheden die tentoongesteld staan. We zien rijstpudding, rauwe chocoladetaart en worteltaart. Een blik op de menukaart leert ons dat je met een glutenvrij dieet ook heel goed gerechten kunt selecteren. Fijn, want op de menukaart kun je exact zien welke ingrediënten in de verschillende gerechten zitten. Ook kun je heel fijn hulp vragen aan het personeel, die ontzettend goed op de hoogte zijn van verschillende dieetwensen. Mocht je het kiezen moeilijk vinden, dit is een greep uit onze favorieten:

Shakes en sapjes: De mango lassi, met melk en yoghurt, is echt super lekker. Evenals de peer, yoghurt, kaneel shake en de aardbeien-limoen ijsthee. Onze absolute favoriet was echter de bananenshake met rauwe cacao en avocado. Zo lekker! Ook fijn: de shakes worden geserveerd in royale glazen zodat je echt waar krijgt voor je geld.

27 23

Lunch- en diner: Quinoa liefhebbers kunnen zich tegoed doen aan de arabiata dish, een gerecht met garnalen, groenten, rode peper en cherrytomaten. Vleesliefhebbers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de kebab selectie, overigens ook vegetarisch verkrijgbaar met een selectie fijne groentes. De veggie- of kipbiryani zijn werkelijk om te smullen maar let wel: geef aan hoe pittig je dit wilt hebben. Papa Kazmi kan zelf behoorlijk pittig eten en geeft dit tijdens ons bezoekje vrolijk aan. Liefhebbers van salade kunnen zich tegoed doen aan talloze combinaties met verschillende basisingrediënten, zoals quinoa, bulgur of sla.

Sweets: Wat we je hoe dan ook aanraden: probeer een selectie van de zoete taarten die verkrijgbaar zijn, zo lekker en door het gebruik van biologische ingrediënten helemaal niet zo ongezond. Vooral de keehr (een rijstpudding met pistache en amandel) is ongekend lekker en vers.

Ons oordeel:

Zonder te overdrijven is Hills & Mills niet alleen een van de lekkerste eettentjes van Nederland, maar ook een van de meest oprechte bedrijfsconcepten. Het personeel is ontzettend vriendelijk, papa Kazmi heeft onwijs veel kennis over horeca en kan daarnaast heel lekker koken. De sfeer is informeel en het restaurantgedeelte is niet te groot, waardoor alles nog knus aanvoelt. Het pand was lang geleden een bakkerij en de authentieke glas in lood en de prachtige oude toonbank is precies hetzelfde gebleven. Perfect voor liefhebbers van gezonde en verse gerechten en als leuk extra pluspunt kun je daarna natuurlijk het karakteristieke Delft ontdekken. We love it!