Renée
Renée Food 30/09/2013

Dining Hotspots: WestergasTerras

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in deze nieuwe rubriek de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: WestergasTerras in Amsterdam.

Wie, wat, waar
Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit restaurant middenin het Westerpark en buiten een groot terras (altijd gezellig in de zomer) biedt het restaurant natuurlijk ook voldoende mogelijkheid om binnen te zitten. Gezien de huidige temperaturen gingen wij uiteraard voor dit laatste! WestergasTerras grenst aan de karakteristieke Gashouder en is aan de andere zijde omgeven door een stukje natuur; ondanks dat het dicht bij het centrum ligt heb je op deze locatie dus geen last van drukte.

Van binnen kenmerkt het restaurant zich door grote ramen, robuust hout, verschillende hoogtes die voor een interessant spel in lagen zorgen en industriële verlichting. De mooie, open bar bevindt zich in het midden van de ruimte, de keuken is echter afgeschermd. Een ideale plek voor een etentje met vrienden of familie, maar ook geschikt voor een borrel met collega’s. Het restaurant is overigens bezig met vernieuwingen in de keuken, dus ook als je er al eens bent geweest is dit het proberen waard.

De keuken
De kaart richt zich niet specifiek op vlees of vis, maar biedt ondanks het redelijk kleine formaat aan alle wensen een uitkomst: zo kan je er terecht voor een ribeye in koriander en chilikorst of een krielkipje van het spit, maar ook een wisselende vis van de dag en vegetarische portobelloburger met huisgemaakte friet. Wil je toch liever iets lichter eten, dan staan er ook verschillende salades en soepen op het menu.

Buiten dineren kan je bij WGT ook terecht voor een lunch (denk aan uitsmijters, broodjes, pannenkoeken en gezonde shakes) en is de borrelkaart uitgebreid genoeg om je hier een paar uurtjes te vertoeven (oesters, gambafrietjes, mini burgers, plateaus en meer). Ook de wijnselectie is met aandacht tot stand gekomen.

Onze tips & het oordeel
Wat ons vooral opviel aan de gerechten was de versheid van de (biologische) ingrediënten, waarschijnlijk wel het belangrijkste punt van een kwalitatief goede maaltijd. Dankzij deze sterke basis hebben de gerechten van WGT weinig extra’s nodig en is zelfs met het gebruik van minimale ingrediënten een interessante opmaak te creëren. Zo begonnen we met een mousse van aardpeer, gecombineerd met onder andere aardpeer-chips voor een totaal andere smaak en textuur. Deze mousse was overigens een echte aanrader! Tijdens het voorgerecht dronken we een Montpezat Sauvignon Blanc, een miniem beetje duurder dan de standaard huiswijn maar absoluut die paar extra centen waard. Makkelijk te drinken, maar zeker niet saai.

Het tevens vegetarische hoofdgerecht bestond uit gepaneerde aubergine (hierboven op de foto in een niet-vegetarische variant), die wederom enorm lekker op smaak was gebracht. Een goed gedoseerde portie waardoor we niet bomvol zaten (een dessert als afsluiter is natuurlijk mega belangrijk…) maar toch absoluut voldoende gegeten hadden. Dit geheel sloten we af met een citroengebakje dat voldeed aan onze zoete, maar frisse wensen. En een lekkere bol mango sorbet – om die eventjes niet te vergeten. Hoewel ons menu geheel vegetarisch was, is er dus voldoende keus uit vlees en verlaat de echte ‘man-man’ WestergasTerras óók met een gerust hart. Wij zijn er vast en zeker snel weer te vinden. Kijk hier voor openingstijden en adresgegevens.

Reageer op artikel:
Dining Hotspots: WestergasTerras
Sluiten