Anna
Anna Food 23 dec 2014

Dining Hotspots: Woo Bros

Wie, Wat, Waar
Wie houdt van de Aziatische keuken met een experimenteel randje moet zeker eens langs bij Woo Bros. Dit restaurant opende in mei 2012 haar deuren en ligt relatief rustig gelegen in hartje Amsterdam aan de Jodenbreestraat 144. Het interieur oogt direct warm en huiselijk. Veel roodtinten, geweldig vintage meubilair, prullaria her en der waar je als interieur lover super hebberig van wordt. Thijs Murre, bekend van Amsterdamse hotspots als Lion Noir, Cinema Paradiso en Chicago Social Club, is verantwoordelijk voor de inrichting. Terwijl je boven lekker kunt dineren kun je in de grote benedenruimte volop aan de cocktails of zelfs een dansje wagen als het weekend is.

De keuken
Bij Woo Bros draait het allemaal om het sharing concept. Je bestelt per tafel een aantal kleine Aziatische gerechten en die deel je met je tafelgenoten. Meestal heb je aan zo’n drie tot vier gerechten per persoon voldoende. Op de kaart vind je veel vlees- en visgerechten, maar ook vegetariërs komen goed aan hun trekken met bijvoorbeeld udon noodles, Gado Gado (koude groentensalade met pindasaus) en verschillende vegetarische sushi’s.

Onze tips
Natuurlijk moesten we een aantal bijzondere gerechten persoonlijk voor jullie uitproberen. Welke je echt niet mag missen? Komt ‘ie:
+ Crispy Lobster Roll: wie houdt nou niet van kreeft? Deze sushi rol mer avocado en kreeft is een must voor sushi liefhebbers.
+ Tonijntartaar: onze ultieme favoriet, geloof ons: deze wil je niet delen met je tafelgenoten. Heerlijke malse tonijntartaar met knapperige rijstkoekjes.
+ Geroosterde gamba’s: klinkt heel simpel, maar is super lekker omdat het wordt geserveerd met een fijne mangosalsa.
+ Saté: hou je het allemaal liever wat simpeler? Kies dan voor de malse saté van ossenhaas met gefrituurde knoflook. Super lekker.
+ Crispy duck: ook de eend is zeer aan te raden met lekker veel chilisaus.
+ Lobster: mocht je na de lobster roll nog steeds trek hebben in kreeft dan kun je natuurlijk ook als hoofdgerecht voor de kreeft kiezen, geserveerd met heerlijke groenten en witte rijst.
+ Chocoladetaartje en spekkoek: deze chocolade lavataart in combinatie met spekkoek móet je nemen om je avond mee af te sluiten. Hemel op een bordje.

Ons oordeel
Bij Woo Bros kun je simpel, lekker en ongecompliceerd eten. De vis- en vleesgerechten zijn heel vers waardoor de smaak altijd goed is. Het interieur voelt huiselijk waardoor je lang blijft zitten en de bediening is vriendelijk. De prijzen zijn niet heel goedkoop, maar dan weet je wel zeker dat je een heerlijke avond hebt én je maagje flink gevuld is. Aanrader!

Reageer op artikel:
Dining Hotspots: Woo Bros
Sluiten