Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 14 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Dior lanceert speciale documentaire ‘The Greek Bar Jacket’ en zo bekijk je hem

Wil je je onderdompelen in de modewereld van Dior? Dan hebben we goed nieuws voor je, Dior lanceert namelijk een documentaire die je absoluut niet wil missen: The Green Bar Jacket. In de documentaire vertelt de Griekse filmmaker Marianna Ecoomou de geheimen over de Dior Cruise Collectie 2022-show.

En dat wil je zien.

Dior Cruise 2022

Na ruim een jaar vol digitale en virtuele modeshows, zorgde Dior vorig jaar voor een spektakel tijdens de presentatie van de Cruise-collectie. Dit keer niet in Parijs, maar in Athene en niet zomaar op een locatie maar in het huis van de Olympische spelen, het Panathenaic-stadion. De plek waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1986 werden georganiseerd en een plek die perfect bij de collectie van het Franse modehuis paste.

De collectie werd geïnspireerd op de oude Griekse mythologie en bevatte prachtige jurken met een sportieve draai, geheel gelinkt aan de Olympische sferen. Modellen droegen Nike-sneakers onder de meest prachtige jurken, die traditioneel ‘peplos’ genoemd worden. Om de show tot een spektakel te maken, was er veel werk nodig. Al het werk achter de schermen, het vakmanschap en alle feiten over de collectie zijn te zien in de nieuwe documentaire The Greek Bar Jacket. Ook Creative Director Maria Grazi Chiuri wordt gevolgd en we krijgen een kijkje in het leven van lokale ambachtslieden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.