De eerste trailer van de live action remake van Mulan levert uiteenlopende reacties op

Remakes van Disney-klassiekers schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze keer is het de beurt aan Mulan. Het verhaal zal ditmaal echter anders verteld worden dan in de originele film. Een gewaagde, maar begrijpelijke keuze van Disney.

Live action remake van Mulan

Onlangs publiceerde Disney de eerste beelden van de Mulan-remake. Er vielen een aantal dingen gelijk op: Mulan is nog steeds de stoere chick uit de originele film, het beeld ziet er fantastisch uit en het lijkt erop dat de film in een stuk volwassener jasje is gestoken dan het origineel. Toch is niet iedereen blij met de aanpassingen die zijn gedaan. Zo ontbreekt elk spoor van Mulans draakje en is de film een stuk heftiger dan het origineel. Verder lijkt het er ook op dat nummers zoals I’ll Make A Man Out of You geen plekje in de film hebben.

Walt Disney Studios on Twitter

It is my duty to fight. Disney’s #Mulan is in theaters March 27, 2020. https://t.co/pNV3wNsm2R

Trouw aan het originele verhaal

De meningen van fans zijn verdeeld. Sommigen vinden dat Disney de film verpest door niet exact hetzelfde te laten zien als in het origineel.

Giulia Carvalho on Twitter

@DisneyStudios If there’s no mushu you don’t need to release it

ҒᏆΝ ᏆΝ Ꭰϴ ᏦᎡϴΝᏀᎡᎪᎻ on Twitter

@DisneyStudios Ok so it’s Mulan except without all the fun and unique artstyle

Anderen wijzen juist op het feit dat Disney op deze manier veel trouwer blijft aan het originele Chinese verhaal ‘Ballad of Mulan’ over Hua Mulan. Hua Mulan was een Chinese strijdster die de plaats van haar vader in het Chinese leger overnam om te vechten tegen de Xiong nu. De remake blijft een stuk trouwer aan het originele verhaal; dat zou volgens fans ook de reden zijn dat er geen plek is voor het draakje, Mushu.

Cindy PikaPika Chu on Twitter

Hua Mulan’s story dates to as early as 386 AD frm a folk song & later a transcription in the 6th century. Disney’s live action film is attempting to honor the OG version for Western & Eastern (China) audiences. There is no Mushu or Li Shang in the original so please, shut up!

Celeste P. is on partial hiatus on Twitter

So the damn dragon isn’t in this version. (And I say this as someone who uses Mushu GIFs at the drop of a hat). It 100% doesn’t take away from the story at ALL. Focus more on Mulan’s personal journey. Not every adaptation needs an Americanized sidekick for laughs.

Aan de trailer te zien is het duidelijk dat de Mulan remake in een volwassener jasje is gestoken. Natuurlijk zou het jammer zijn als we Mushu moeten missen, maar het feit dat er rekening is gehouden met het originele verhaal, siert Disney wat ons betreft alleen maar. Wat vind jij, is het goed dat Disney trouw blijft aan het originele Chinese verhaal, of zie je liever de aangepaste versie zoals in de eerste Disney-film?

Dit vind je ook interessant:
De reacties op Halle Bailey als Ariel in de remake van The Little Mermaid zijn hartverwarmend

Reageer op artikel:
De eerste trailer van de live action remake van Mulan levert uiteenlopende reacties op
Sluiten