Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 7 sep 2020

7 dingen uit Disneyfilm Mulan die je nooit eerder zijn opgevallen

De live-action remake van Mulan is net uit op Disney Plus. Da’s goed nieuws voor fans van het origineel. En hoe kun je je beter voorbereiden op de live-action remake, dan het origineel uit 1998 nog eens goed te bekijken? Grote kans dat je die versie van Mulan al talloze keren hebt gezien, maar wedden dat er nog genoeg verborgen details zijn die je tot nu toe hebt gemist?

Van een link naar Lilo en Stitch tot missende vingernagels: wedden dat deze zeven dingen uit de Disneyfilm je nog nooit zijn opgevallen?

Verborgen details Disneyfilm Mulan

Disneyfilms zijn fantastisch. Je kunt ze keer op keer kijken, ook nu je ouder bent. Misschien is het júist leuk om de films nog eens te bekijken, want er zijn genoeg details die je vast nooit zijn opgevallen. Wist je bijvoorbeeld dat Little Brother (het hondje van Mulan) in Tarzan is te zien? En dat Nani (uit Lilo en Stitch) een poster van Mulan aan haar muur in de slaapkamer heeft hangen?

In de Disneyfilm Mulan zijn ook genoeg details te vinden die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gezien. No worries, we hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

1. Ze is links- én rechtshandig

Dat het hoofdpersonage heel wat skills onder de knie heeft, is nothing new. Maar is het jou wel opgevallen dat Mulan zowel links- als rechtshandig is? Ze schrijft met links en vecht met een zwaard in haar rechterhand. Of dit bewust is gedaan, of gewoon een “foutje” laten we in het midden (want dat weten we niet, ha).

2. Alleen haar voorouders hebben vingernagels

Een merkwaardig verschil in de karakters, zijn de vingernagels. Zo heeft Mulan geen vingernagels, evenals Li Shang en haar vader. Haar voorouders hebben dat wél. Wat dat betekent weet niemand, maar het verschil is wel duidelijk te zien.

3. De schaduw van Mushu heeft geen ogen

In de scène waarin Mushu een blad gebruikt om vuur aan te maken om vervolgens een intimiderende schaduw te creëren, valt iets op aan zijn schaduw. Zijn ogen missen namelijk en zijn doorzichtig. Had jij het al gespot?

4. Hidden Mickey Mouses

In veel Disneyfilms zie je Mickey Mouse terug. In Mulan is dat niet anders. Nu vraag je je natuurlijk af waar je ze kunt spotten, en dat is op het paard van Li Shang.

5. De zangstem van Mulan is hetzelfde als die van Jasmine

Vond je de zangstem van Mulan al bekend voorkomen? Dat kan kloppen, Lea Salonga (die de zangstem van Mulan doet), deed dat ook voor Jasmine in Aladdin.

6. Mulan zit veel aan haar haar om déze reden

Soms hoor je dat de acteurs en actrices die de stem van een karakter doen, ook inbreng hebben in de “vorming” van het karakter. Zo ook in Mulan. Stemactrice Ming-Na Wen zat veel aan haar haar terwijl ze de tekst insprak, waardoor Mulan dat in de film uiteindelijk ook doet.

7. Mulan betekent ‘magnolia’

Door de hele film zie je veel magnoliabloemen. En dat is niet zonder reden, Mulan betekent namelijk magnolia.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 dingen uit Disneyfilm Mulan die je nooit eerder zijn opgevallen
Sluiten