Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 5 december 2019

Ga je binnenkort voor het eerst naar Disneyland Paris? Dit zijn onze ervaringen en tips

Disneyland Paris bezoeken is voor iedereen een droom. Toen ik – NSMBL’s Tessa – daarom werd uitgenodigd om voor de allereerste keer ooit het pretpark te bezoeken, kon ik mijn geluk niet op. Ga jij binnenkort ook voor de eerste keer? Lees dan snel mijn persoonlijke ervaringen en tips.

Disneyland Paris bezoeken in de winter is namelijk nóg magischer dan ooit en ik vertel je waarom dat zo is.

De eerste keer Disneyland Paris

Ik had natuurlijk al talloze verhalen gehoord over Disneyland Paris, maar wat ik daadwerkelijk kon verwachten wist ik nog niet helemaal. Wat ik wel zeker wist was dat het een hele ervaring zou worden.

Ho-ho-hopen dat niemand de grap maakt dat mij jas op een kerstboom lijkt. ??‍♀️? #DisneyXmas #frozencelebration

166 Likes, 26 Comments – Tessa Ponjée (@tessaponjee) on Instagram: “Ho-ho-hopen dat niemand de grap maakt dat mij jas op een kerstboom lijkt. ??‍♀️? #DisneyXmas…”

Disneyland Paris in de winter

Hoewel ik vaak hoor dat veel mensen in de zomer het park bezoeken, ging ik in november. Think again als je het idee hebt dat het leuker is om Disneyland Paris in de zomer te bezoeken, want dat is alles behalve waar. De winterperiode is juist fantastisch. Het hele park is één groot winterparadijs en je hebt het idee dat je in je eigen Disney-film speelt.

Naast de talloze prachtig versierde kerstbomen en kerstlampjes in het park, zijn er ook speciale kerstshows die plaatsvinden. Denk aan Mickey’s Magical Christmas Lights, waarbij Mickey Mouse en zijn vrienden de 24 meter hoge (!) kerstboom versieren.

Het juiste hotel

Als je Disneyland Paris écht magisch wil ervaren, slaap je in het enige echte Disneyland Hotel. Dit prachtige hotel is tijdens de winter van top tot teen versiert. Bij binnenkomst in de enorme lobby (uiteraard inclusief kerstboom) voel je je meteen een prinses en zeg nou eerlijk, dat willen we allemaal.

Daarnaast sta je vanaf het hotel binnen een paar seconden in het pretpark. Dat is natuurlijk ook wel zo relaxed, want een weekendje in zo’n enorm park is best vermoeiend. Ik ontbeet ’s ochtends met uitzicht op het kasteel van Disneyland Paris en ik lieg niet als ik zeg dat ik op dat moment nooit meer naar huis wilde.

Noël, c’est par ici ! ? ⠀ Christmas is over here! ? ⠀ ? : @alicia_lulo #DisneylandParis #DisneyParks #DisneyXmas

102.5k Likes, 1,566 Comments – Where Magic Gets Real ✨ (@disneylandparis) on Instagram: “Noël, c’est par ici ! ? ⠀ Christmas is over here! ? ⠀ ? : @alicia_lulo #DisneylandParis…”

De gaafste attracties

Ga je, net zoals ik, een weekendje met vrienden of familie naar Disneyland Paris? Dan is een goede planning belangrijk. Het is bijna onmogelijk om alle attracties af te gaan, en dus is een to do lijstje opstellen geen overbodige luxe. Mijn aanraders? Dat zijn de volgende attracties:

1. Peter Pan flight

Je kan mij niet een dare devil noemen als het aankomt op achtbanen, dus ik begon mijn weekendje rustig met een ritje in Peter Pan’s Flight. Tijdens deze magische rit vlieg je als het ware door verschillende werelden van Peter Pan. De perfecte mix tussen actie en ontspanning.

2. Frozen Celebration

Als één film mij echt in kerstsferen brengt, dan is het wel Frozen. Dat komt goed uit, want de reden dat ik Disneyland Paris bezocht is om het komende Frozen en Star Wars seizoen te ontdekken. Vanaf 11 januari beginnen deze Celebrations seizoenen en dat is een echte aanrader.

Zo kan je speciaal voor de Frozen Celebration genieten van een interactieve show met Elsa en haar vrienden. Tijdens deze show, genaamd Frozen: A Musical Invitation, warm je binnen weer op terwijl je samen met de acteurs meezingt met klassiekers zoals Let It Go.

Geen zin om te zingen, maar wil je wel in Frozen sferen blijven? Er is ook een indrukwekkende paradewagen in dit thema die vanaf 11 januari te zien is in het park.

Disneyland Paris Frozen Star Wars
Disneyland Paris Disneyland Paris

3. Star Wars Hyperspace Mountain

Op een gegeven moment kwam natuurlijk het moment waarin ik ‘let it go’ moest zeggen tegen mijn angst voor achtbanen. Dat deed ik door de Hyperspace Mountain in te gaan. Deze achtbaan is volledig in het teken van Star Wars en zoals je kan verwachten heb je oprecht het gevoel dat je naar de sterren vliegt. Je krijgt er een enorme adrenaline rush van, en ik kan (stiekem met trots) zeggen dat mijn angst voor achtbanen officieel verleden tijd is.

4. Legends of the Force – A Celebration of Star Wars

Nu we het toch over Star Wars hebben, heb ik nog een echte aanrader voor iedereen die binnenkort naar Disneyland Paris gaat. Naast het Frozen seizoen gaat namelijk ook het Star Wars seizoen in januari van start en dat gaat gepaard met een hele boel activiteiten.

Er zijn maar liefst twee nieuwe attracties, twee shows in het Walt Disney Studios Park én ontmoetingen met de bekende personages uit de films. Knuffel Chewbacca en zeg hallo tegen een paar Stormtroopers en je hebt het idee dat je zelf ook in de film zit.

Disneyland Paris Frozen Star Wars
Disneyland Paris Disneyland Paris

Mis Disney’s Illuminations niet

Stel je voor: je hebt de hele dag door het park gelopen, je hebt alle attracties op je lijstje gedaan, maar je hebt nog een beetje energie over. In dat geval moet je aan het einde van de dag richting het enorme kasteel lopen. Hier vindt namelijk elke avond een prachtige licht- en vuurwerkshow op het kasteel van Doornroosje plaats. Geloof ons als we zeggen dat het niet magischer wordt dan dit.

Reageer op artikel:
Ga je binnenkort voor het eerst naar Disneyland Paris? Dit zijn onze ervaringen en tips
Sluiten