Renée
Renée Fashion 12 mei 2017

Dit is dé ultieme tip voor het opruimen van je kledingkast

Het opruimen van je kledingkast is een klusje dat je maar blijft uitstellen en dat begrijpen we helemaal: het kost nou eenmaal wat werk, je weet niet waar je moet beginnen, en voor zo’n 25-stappen-plan heb je weinig geduld. Vandaar dat we je het je graag zo makkelijk mogelijk maken met één geniale tip.

Waarom we het doen weten we niet, maar met z’n allen kopen én bewaren we oneindig veel basics. Nu zijn basics natuurlijk noodzakelijk, of het nou is voor een relaxte dag of juist om je bijzondere stukken mee te combineren, maar heb je écht dat zevende zwarte blouseje of die derde navy strepentop nodig?

De oplossing is mega simpel

Verzamel alle zelfde soort items op een stapel, besluit wat je favorieten zijn, en doe de rest weg. We begrijpen dat het even pijnlijk kan zijn, maar wanneer je naar die stapel kijkt, besef je héus wel wat je echt draagt en wat je nu al een jaar ongedragen in je kast hebt hangen.

Twijfel je over een handvol items?

Hang deze kledingstukken dan in het zicht en dwing jezelf om deze in de komende zeven dagen echt eens te dragen. Toch geen behoefte aan? Dan mogen ze weg. Doe je ze wel aan? Dan kan je bepalen hoe blij je er echt van wordt en het vervolgens óf terughangen óf wegdoen.

Maar wat als je gedragen item nog waarde heeft?

We begrijpen hélemaal dat je stukken die je ooit voor een hoge prijs hebt gekocht natuurlijk niet zomaar in de kledingbak wilt gooien. Waar je basics nog wel eens op de bekende tweedehandspagina’s kunt zetten, ben je voor je high end pieces wel naar meer op zoek dan €5.

Resale webshops als The Next Closet kunnen hierbij een superfijne uitkomst bieden, juist omdat de consument hier wél klaar is om meerdere tientjes (of zelfs honderdjes) voor jouw tweedehands merkartikel te betalen. Je item komt in een mooie webshop terecht en je hoeft ook niet bang te zijn voor absurde commissies: zo krijg je maar liefst 80% van de opbrengst op je rekening gestort! Foto’s maak je gewoon met je telefoon en upload je super snel via de app of website.

Wil je er helemaal geen gedoe aan hebben, aangezien je jouw items toch kwijt wil? Probeer dan eens de Premium service van The Next Closet, waarbij je jouw items enkel nog kosteloos op hoeft te sturen en het team voor de rest zorgt.

Heb jij nog een geniale opruimtip? Laat het ons weten!

In samenwerking met The Next Closet.

In samenwerking met TNC.

Reageer op artikel:
Dit is dé ultieme tip voor het opruimen van je kledingkast
Sluiten